Pui Cu Alune
Sursa Pui cu alune
articol scris de thegreenfoot.blogspo blog thegreenfoot.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La un moment dat facusem o pasiune pentru reteta aceasta - de cate ori mergeam la restaurantul chinezesc acesta era felul de mancare comandat. Cum nu puteam sa ma prezint la restaurant de cate ori mi se facea pofta de pui cu alune... m-am hotarat sa refac reteta din amintirile papilelor mele si sa incerc sa o adaptez ingredientelor locale. Trebuie sa recunosc ca sunt foarte, foarte, foarte multumita de ce a iesit.
Ingrediente:
- ~500g piept de pui (dezosat si fara piele)
- ~10 ciuperci champignon
- 50g alune de padure
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei iute
- 2 morcovi
- 250 ml lapte de cocos
- 200 ml suc de rosii
- 1 lingurita miere
- 4 linguri sos de soia
- 1 lingura otet de mere/vin
- 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
- ulei
- sare, piper dupa gust
Pieptul de pui se spala si se taie cuburi, ciupercile se curata de pielite si se taie felii, ardeiul iute se taie rondele, iar ardeii grasi si morcovii se taie betigase.
Ciupercile, carnea de pui si alunele se prajesc in putin ulei, apoi se adauga sucul de rosii, ardeiul iute, ghimbirul ras, 2 linguri sos de soia, mierea si otetul. Se mai completeaza cu putina apa (~100 ml) si se lasa sa fiarba la foc mic si cu capacul pus. Cand carnea este aproape gata, dupa aproximativ o jumatate de ora, se adauga ardeii, morcovii si inca 2 linguri sos de soia. Se lasa sa fiarba in continuare pana se inmoaie legumele un pic, insa nu mai mult de 10 minute - legumele trebuie sa fie mai mult crude! La sfarsit se adauga laptele de cocos, sare si piper dupa gust, se omogenizeaza si se ia de pe foc.
Ca si garnitura va recomand orez fiert in apa cu zeama de lamaie si stropit din belsug cu sos de soia.
Spor la bucatarit, ca pofta sigur veti avea!