Pui Cu 40 De Catei De Usturoi
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Testul suprem pentru iubitorii de usturoi :)... asa am crezut cand am citit titlul dar la final cand am mancat puiul cu usturoi am realizat ca sosul este excelent, pur si simplu se topeste in gura ... foarte bun chiar merita sa-l incercati.
Mod preparare:
Punem putin ulei int-o oala si prajim carnea pana se rumeneste putin.
O scoatem intr-un vas de yena sau o tava de friptura si in uleiul ramas prajim usturoiul curatat timp de 4-5 minute.Adaugam supa si amestecam bine.
Punem amestecul peste carnea de pui, condimentam cu sare, piper, cimbru si rozmarin, acoperim cu o folie de aluminiu si coacem timp de 30 min la foc potrivit.
Luam folia si mai coacem inca 10 minute.
Dupa ce carnea este facuta, o scoatem intr-un vas si o pastram la cald. Sosul si usturoiul le punem intr-o craticioara unde adaugam amidonul amestecat cu lapte. Adaugam si untul si lasam sa fiarba la foc mic 3 minute amestecand mereu pana acesta se ingroasa.
Punem sosul peste pui si servim alaturi de o garnitura de legume. Carnea este foarte frageda iar sosul minunat !
Reteta am preluat-o de pe blogul lui Pam, retetele de acolo sunt pe gustul meu asa ca o sa incerc cat mai multe.