Pui Crocant
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
E o boala mai veche sa incerci sa descoperi secretele fast food, in linii mari te apropii, in linii mici lipseste intotdeauna putin, nu, nu Fuchs, putin MSG. Cu astea m-am apropiat de cele vandute la KFC, bucati de pui le zice, asa ceva.
Biensure ca mini-portie, una din concluzii a fost ca majoritatea mancarurilor de la fast food sunt incarcate la greu cu sare si zahar. Cum aveam eu de la supa niste carnita de pui, am presarat-o cu sare si zahar in proportii egale (cum se face la gravlax, ca idee, dar mai putina).
AM mai folosit parti egale de amidon si faina si condiment de la Blue Mill, pentru pui, plus ardei iute.
Pentru cei care au deschis netul mai tarziu, Blue Mill fac amestecuri misto de condimente, eu le-am primit aduse din Iordania si puteti realiza amestecul acasa pentru ca va arat ce contine:
De aici incolo cam gata reteta, ca puiul l-am taiat asa, cum se zice, “degetele” (e destul de deshidratat saracul de la amestecul de sare cu zahar) si l-am amestecat cu restul maretelor ingrediente (faina, amidon, condimente).
Se prajeste rapid in baie de ulei bine incins, ca se face repede, eu folosesc mereu un vas mic, economie la ulei nenicule, am facut trei mini transe de mini portii, ca, fireste, uleiul e perimat dupa asa ceva.
Inainte sa fac puiul oricum am prajit un mini cartofior, sa fie fast food complet.
Plus ca in timp ce pozam am lasat putin mai mult ultima transa de “degetele” si au iesit si mai bune, nu prea poti sta departe de coada tigaii ca se fac imediat, asa ca ultimii “aliens” au fost ai bucatarului, pentru ca merita.
rororo