Pui Copt In Punga, Cu Legume
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mancarica simpla si delicioasa! Sa nu mai spun ca nu necesita o supraveghere atenta.. deci la fix ptr cei care mai au si altceva de facut.
Ingrediente:
1 pui de curte
ulei de masline
condiment friptura de pui cu miere si mustar de la Kotanyi
1 punga pentru cuptor
cartofi noi
morcovi noi
ciuperci
sare
piper
Puiul se alearga prin curte, se prinde, se cheama cineva sa-i taie
gatul, se opareste cateva secunda in apa fierbinte, se jumule – cu grija sa nu
ne oparim, se parleste la flacara, se transeaza. Ei, si aici fiecare face dupa
cum se pricepe.. ca mie niciodata nu-mi iese la fel! Da`.. invat dom`le! Ca
doar n`am avut gaini la et. 4! :P
Dar sa revenim.. Puiului frumos curatat si spalat in mai multe ape,
i-am dat deoparte capul, gatul si ghearele, iar organele i le-am bagam in
interior, ca sa nu fie gol! L-am uns cu ulei de masline, l-am pudrat cu
condimente, apoi l-am bagat in punga.
Am intepat punga cu o scobitoare, din loc
in loc, in zona in care am legat punga.
Intr-o tava incapatoare (20x30) am pus putina apa, am asezat puiul cu
punga cu tot, apoi am bagat tava la cuptor.
Am lasat
puiul vre-o ora jumatate, intorcandu-l cu grija. Pentru ca intepaturile au fost
facute in partea de sus, la intoarcere, sosul lasat de pui nu a iesit prin
gaurele. Cat puiul a stat la cuptor am completat cu apa, doar cat sa fie pe
fundul tavii.
Dupa vre-o ora jumatate, am rupt punga si am aruncat-o, iar in sosul
ramas am pus legumele si puiul deasupra.
Am mai lasat vre-o 30 minute.
O bunatate!!!
Pofta buna va doresc!