contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pui Condimentat La Cuptor(spicy Baked Chicken)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
...nimic nou pe frontul de est,adica nici timp de sedinte foto cu farfurii nu am mai avut,draft-urile sint goale-goale si mincarea de multa vreme mincata-rasmincata.cum e cazul acestui pui ratacit pe aici printr-o minune si pe care l-am executat intr-o zi grabita si total lipsita de inspiratie ...si fiindca tot vorbeam aici de ras-el-hanout,am zis ca sa va impartasesc o reteta cu carne in care acest amestec e prezent,nu numai orezul sus-amintit.
ingrediente pentru 5 persoane:
1 pui,cca 1,5 kg,
1 lingura de unt,
100 ml vin alb sec,
1 lamiie,
1 lingura ras-el-hanout,
1 lingura boia de ardei dulce,
1 lingurita de piper,rasa,
1 lingurita sare de mare.
untul,aflat la temperatura camerei,moale,se amesteca cu restul condimentelor,formind o pasta cu care vom freca uniform puiul spalat si zvintat cu prosoape de hirtie .in interiorul puiului punem lamiia taiata in 2 si il plasam intr-un vas pentru copt,in care rasturnam cei 100 ml de vin.dam la cuptorul preincalzit la 200 grade si lasam o ora,la jumatatea timpului intoarcindu-l si pe partea cealalta.
servim cu cartofi rumeniti in tigaie sau la cuptor si salata verde.cam atit,sa aveti o zi frumoasa si buna!:)
enjoy!