Pui Brasovean
Sursa Pui brasovean
articol scris de DanMonica blog Bucatareli cu Monica
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta nu am facut-o din vreo carte de bucate. Am vrut sa pregatesc ceva cu care sa impac toate gusturile din familie. Nu stiu daca exista o alta reteta "pui brasovean", dar acesta a fost primul nume care mi-a venit in minte in timp ce gateam.
Ingrediente:
- 3 pulpe
- 500 ml supa de pui
- 400 ml smantana
- 2 galbanusuri
- 7-8 linguri de faina
- 7-8 linguri de faina
- 1/2 cutie ciuperci
- 1/2 legatura de marar
- 1/2 legatura de patrunjel
Fierbem pulpele pentru aproximativ 20-25 minute in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert le scoatem pe o farfurie.
Turnam intr-un vas 500 ml din apa in care au fiert pulpele si il punem pe foc.
Treptat adaugam faina, amestecand bine pana obtinem o pasta fina, fara cocoloase. Adaugam mararul tocat si ciupercile taiate marunt, si lasam putin sa fiarba.
Smantana o amestecam cu cele 2 galbenusuri si o adaugam peste restul compozitiei.
Dupa ce potrivim sosul de sare si piper (si vegeta, dupa gust), adaugam pulpele si mai lasam cateva minute vasul pe foc, sa fiarba incet.
Puiul il servim cald cu mamaliguta si muraturi.
Pofta buna !