Pui Asian Style
Sursa Pui asian style
articol scris de al3xandra.bm126 blog noi2inbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu am stiut cum sa numesc mancarea asta, fiindca nu am facut-o dupa o reteta anume, am pus cam ce ne place, doar ca am facut-o in stil asiatic, la foc iute si cu sos de soia. Avem neoie de:
- 500 gr piept de pui sau pulpe dezosate
- 3 fire ceapa verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 morcov maricel
- 300 gr ciuperci
- sos de soia
- 1 lingurita si jumatate de amidon
Taiem carnea fasiute, o asezam intr-un bol si turnam sos de soia peste ea. Omogenizam, astfel incat sa fie toata carnea acoperita cu sos. Dam la frigider pentru 30 min - 1 ora. Intre timp, curatam ciupercile si le oparim putin. Apoi taiem toate legumele julien.
Cand a expirat timpul de stat la frig, prajim carnea intr-o tigaie teflonata (sau wok daca aveti) in cateva linguri de ulei de masline. Cand e prajita, o scoatem pe o farfurie si o tinem la cald. In grasimea ramasa calim legumele cateva minute, adaugam carnea, amestecam, adaugam 2-3 linguri sos de soia(sau dupa gust, daca va place mai mult mai puteti pune) si 3-4 linguri de apa. Oprim focul si adaugam amidonul. Omogenizam si condimentam dupa gust.