Pui Aromat Cu Sos De Rodii Si Nuci (fesenjan)
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Despre felul asta de mancare nu pot sa va spun decat ca e absolut extraordinar .Aromat fin, dulce acrisor, cu texturi complementare.Ingredientul principal este melasa, pasta de rodii, care se gaseste in supermarket-uri la raionul de alimente internationale.Eu am gasit la Carrefour si am observat ca se gaseste mai tot timpul.O sticluta de 200 ml costa acum in jur de 18 lei si ajunge pentru mai multe preparate.Eu zic ca merita investita, pentru ca tocana asta creeaza dependenta.
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
-un
kilogram de pulpe de pui fără piele și os tăiate cuburi
-2 cepe
tocate
-5
linguri de pastă (melasa) de rodii ( se găsește în supermarket-uri, eu am gasit la Carrefour)
-2
cești de nuci
-2
cești de supă de pui
-3
linguri de zahăr
-1/2
linguriță de turmeric (curcuma)
-1/4
linguriță de scorțișoară măcinată
-1/4
linguriță de nucșoară măcinată
-1/4 de
linguriță de piper măcinat
-sare
după gust
-30 g
unt
-3
linguri de ulei
-sâmburii de la o rodie
1.Încingeți o tigaie antiaderentă și prăjiți
nucile,amestecând mereu până ce sunt ușor rumenite, apoi măcinați-le.
2.Topiți untul într-o tigaie mai mare,sau wok,
adăugați uleiul, apoi prăjiți cuburile de carne până se rumenesc.Prăjiți în mai
multe tranșe dacă e nevoie, ca să nu se umple tigaia de apa conținută și să se
fiarbă carnea în loc să se prăjească.Scoateți carnea și rezervați-o pentru mai
târziu.
3.În
aceeași tigaie, sotati ceapă până devine translucidă, adăugați carnea, ceștile
de supă, aduceți la fierbere , adăugați pasta de rodii, zahărul,nucile și
mirodeniile.Acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 20 -30 de minute,
amestecând din când în când, până ce carnea este moale și se desface
ușor.Potriviți gustul de sare și zahăr, dacă mai este nevoie.
4.Serviți tocănița garnisită cu sâmburi de
rodie și frunze de pătrunjel, alături de orezul persan cu sofran,stafide si fistic sau alt orez
care va place.
Poftă bună !