Pufoasa Cu Capsuni
articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Am vazut aceasta reteta la Criss si mi-am propus sa o fac cat inca mai gasesc capsuni... Pai cum sa nu incerci asa o reteta rapida si delicioasa?????? Criss s-a inspirat la randul ei de pe blogul Bucatareselor Vesele... Multumesc pentru reteta... delicioasa!!... Un singur defect are... nu te mai poti opri din mancat!!
Ingrediente:
-6 oua
-200g unt
-200g zahar
-coaja rasa de lamaie
-1 plic zahar vanilat bourbon (eu am folosit normal)
-250g faina
-1 plic praf de copt
-350 gr capsuni
Preparare:
Untul topit 1min la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac besicute. .
Adaugam faina si praful de copt.
Turnam compozitia intr-o tava nu foarte mare si punem deasupra capsunile taiate bucati potrivite. Dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute. Lasam sa se racoreasca si pudram cu zahar sau o servim cu un sos de capsuni preparat in casa. (eu nu am mai facut sos... nu am mai avut timp pt ca s-a mancat 3 sferturi din ea)
Pentru sos:
-300 g capsuni
-2-3 linguri zahar
Mixam capsunile cu blenderul vertical, le pasam pentru a separa semintele, apoi adaugam zahar dupa gust si lasam sa dea un clocot. Dupa ce se raceste se poate servi cu prajitura.