contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pufi–cornulete Cu Umpluturi Dupa Dorinta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

_DSC2142_DSC2157

Io va spun sincer, am gatit minunatiile astea de cornulete dar n-am gustat deloc. Caci sunt la dieta si ma tin de ea. In schimb pot sa spun ca au avut succes pentru ca s-au papat. Toate. Am avut ceva reclamatii cu privire la umplutura, cica lui iubi nu-I place macul. Asa ca pe viitor am hotarat sa pastram aluatul (care e si foarte usor de facut) si sa schimbam umplutura dupa inspiratiune si cu ce e prin frigider: branza, rahat, marmelada etc etc etc.  Reteta o am dintr-un numar mai vechi din Libertatea pentru femei. Soooooo, sa incepem…..

Aluat:

- 500 gr. faina

- 200 ml lapte

- 200 gr. unt

- 2 galbenusuri

- o lingura smantana

- o lingura rom

- un cub drojdie de bere

Incalzim usor laptele si, intr-o cana,  il dizolvam cu drojdia si o lingurita de zahar.Mai adaugam si o lingura de faina si se lasa intr-un loc cald, la crescut.

_DSC2117_DSC2119_DSC2120

Cernem faina, adaugam coca de drojdie cu lapte la care mai punem si mixam doua galbenusuri, doua linguri de zahar, o lingura de smantana, untul frecat spuma, un praf de sare si o lingura de rom. Mixam bine bine toate laolalta. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca pana se dubleaza ca volum.

_DSC2121

In timpul asta putem pregati umplutura: tura asta am facut reteta originara cu mere si mac: dam doua mere pe razatoare, stropim cu zeama de lamaie si le calim cu doua linguri de zahar intr-o tigaie in care am incins o lingura de unt. Odata calite, se lasa sa se raceasca si se adauga macul si zaharul vanilat.

_DSC2122_DSC2129_DSC2132

No, de aici e simplu, intindem aluatul dospite deja a doua oara, il mai framantam o tura si intindem o foaie pe care o taiem im patrate cu laturi cam de vreo 10 cm. Punem pe fiecare patrat cate o lingura de umplutura (de care o fi ea, mac, rahat turcesc, dulceata, branza etc.), rulam si punem in tava pe care deja am uns-o cu ulei (eu personal am preferat foaia de coptZâmbet).

Daca cuptorul e incins, dureaza cam 15 – 20 de minute sa fie gata.

Pudram cu zahar si ….ne ingrasam ……de bucurieOK.

_DSC2162