Pufi–cornulete Cu Umpluturi Dupa Dorinta
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Io va spun sincer, am gatit minunatiile astea de cornulete dar n-am gustat deloc. Caci sunt la dieta si ma tin de ea. In schimb pot sa spun ca au avut succes pentru ca s-au papat. Toate. Am avut ceva reclamatii cu privire la umplutura, cica lui iubi nu-I place macul. Asa ca pe viitor am hotarat sa pastram aluatul (care e si foarte usor de facut) si sa schimbam umplutura dupa inspiratiune si cu ce e prin frigider: branza, rahat, marmelada etc etc etc. Reteta o am dintr-un numar mai vechi din Libertatea pentru femei. Soooooo, sa incepem…..
Aluat:
- 500 gr. faina
- 200 ml lapte
- 200 gr. unt
- 2 galbenusuri
- o lingura smantana
- o lingura rom
- un cub drojdie de bere
Incalzim usor laptele si, intr-o cana, il dizolvam cu drojdia si o lingurita de zahar.Mai adaugam si o lingura de faina si se lasa intr-un loc cald, la crescut.
Cernem faina, adaugam coca de drojdie cu lapte la care mai punem si mixam doua galbenusuri, doua linguri de zahar, o lingura de smantana, untul frecat spuma, un praf de sare si o lingura de rom. Mixam bine bine toate laolalta. Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospeasca pana se dubleaza ca volum.
In timpul asta putem pregati umplutura: tura asta am facut reteta originara cu mere si mac: dam doua mere pe razatoare, stropim cu zeama de lamaie si le calim cu doua linguri de zahar intr-o tigaie in care am incins o lingura de unt. Odata calite, se lasa sa se raceasca si se adauga macul si zaharul vanilat.
No, de aici e simplu, intindem aluatul dospite deja a doua oara, il mai framantam o tura si intindem o foaie pe care o taiem im patrate cu laturi cam de vreo 10 cm. Punem pe fiecare patrat cate o lingura de umplutura (de care o fi ea, mac, rahat turcesc, dulceata, branza etc.), rulam si punem in tava pe care deja am uns-o cu ulei (eu personal am preferat foaia de copt).
Daca cuptorul e incins, dureaza cam 15 – 20 de minute sa fie gata.
Pudram cu zahar si ….ne ingrasam ……de bucurie.