contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prune Uscate Umplute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O sa ziceti ca ce mare filozofie,prune uscate umplute.Un aperitiv simplu,extrem de aratos si foarte bun.L-am mancat in carciuma mea preferata de la Balcik.Asa ca daca tot a fost sarbatoare,sfanta Maria,am incins si noi gratarul.
INGREDINETE
Acuma depinde de cate vreti sa faceti : pe un bat de frigaruie intra cam 6-8 bucati.Am sa dau reteta pentru 3 frigarui,adica 3 persoane,dar sunt sigura ca va trebui sa dublati cantitatea
-18-24 prune uscate si afumate,fara samburi,depinde de marimea prunelor
-50-100 g gorgonzola sau ce branza bleu va place,tot de marimea prunelor depinde cantitatea
-9-12 felii de bacon subtiri,afumate, taiate in doua,dar sa inveleasca bine pruna.
MOD DE PREPARARE:
Mai simplu nu se poate

-fiecare pruna uscata se umple cu branza.Daca e nevoie le crestati.

-se infasoara in baconul afumat si se infig pe frigaruie,avand grija ca sfarsitul(capatul) infasurarii sa se sprijine pe urmatorul rulou,pentru a nu se desface pe gratar.

-se pun e gratarul incins,de care o fi,de carbune sau tigaie pe aragaz,pana se rumenesc frumos,intorcandu-le pe ambele parti.

-se servesc calde cu felii de portocala,sau fara.O sa aveti un soc cand o sa le gustati.Sunt  bune rau.Iti vine sa manaci continuu,ca pe alune la bere.Noi am baut alaturi vin rosu .



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com