Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Trece si august, o luna fierbinte, in care m-am copt, la propriu :) O luna in care pentru mine nu stiu cand a trecut timpul, nu m-am odihnit deloc, o luna in care am avut foarte multe lucruri de rezolvat. Privind in urma, am ajuns la concluzia ca am nevoie de o vacanta (!), cea care tocmai se incheie a fost practic inexistenta pentru mine :(
Dupa cum stiti, Provocarea "Dulce Romanie" merge mai departe; in aceasta luna a venit randul sa poposim pe blogul"Kiss the Cook". Ce gasim aici? Pe langa multe retete interesante, subiectul provocarii din aceasta luna. Gatim cu lavanda ori prezentam un preparat care sa ne aduca aminte de cineva sau ceva frumos din trecutul nostru.
Nu puteam rata provocarea... m-am decis sa pregatesc ceva cu lavanda, ceva rapid, care sa se adapteze regimului contra-cronometru, regim valabil pentru mine in aceste zile.
Ok, lavanda. Caut intai retete, cu lavanda ma descurc eu :)) Reteta am gasit-o repejor, lavanda nu. Am avut ceva emotii, intreband in stanga, in dreapta, multa lume ridica din umeri... Cand eram convinsa ca nu voi reusi sa fac ceea ce mi-am propus am primit de la cineva niste sirop de levantica!! Yuppy! La gatit cu mine!
Reteta originala: aici.
Ingrediente:
3/4 cana lapte degresat incalzit,
3/4 lingurita muguri proaspeti de levantica,
2 galbenusuri,
2 linguri miere,
1 lingurita amidon de porumb,
1/2 lingurita esenta de vanilie,
prune.
Punem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram.
(Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul urmator al retetei).
Amestecam galbenusurile cu mierea si mai apoi cu amidonul, folosind un tel in forma de para. Punem laptele din nou la fiert; fierbinte il turnam peste amestecul cu galbenus, treptat. Amestecam.
Cand se ingroasa il dam la rece cca o ora, adaugand si vanilia. Eu am pus amestecul putin pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat ca o budinca.
Feliem cateva prune. Ale mele, fiind mici (si putine :D), le-am taiat in jumatate.
Turnam intr-o tava crema, punem deasupra feliile de prune, presaram putin zahar (2 linguri) si dam la cuptor cam 7 minute, cat sa se caramelizeze zaharul.
Eh, eu am tinut vasul in cuptor mai mult de 7 minute, si nici nu am asteptat chiar sa se caramelizeze zaharul. M-am plictisit :)
Cam asa arata desertul, trebuie sa va spun ca mi-a placut gustul surprinzator de levantica.