Provocarea Virtual Hugs: Bomboane Raffaello Cu Lapte Condensat
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De ceva vreme m-am inscris pe Facebook la o provocare Virtual Hug se numeste. Mi s-a parut un concept foarte dragut si anume sa alcatuim o postare in care sa trimitem imbratisari virtuale catre alt(cineva) blog. Mai multe amanunte despre regulamentul acestei provocari gasiti aici, pagina de Facebook este aici, logo-ul
Desi m-am inscris de vreo trei luni (cred), n-am participat pana acum din motive de timp limitat dar de acum vreau sa ma mobilizez. Prima catre care mi-am indreptat imbratisarile este chiar initiatoarea provocarii, Cristina, o bloggerita foarte volubila si simpatica, blogul ei este plin, mai nou, de retete Dukan, slabiciunea mea. Mi-am ales o reteta ce se anunta interesanta: Bomboane Rafaello. Ca sa fiu sincera nu e prima data cand le fac (dar dupa o alta reteta) si au totdeauna un succes garantat. Am fost curioasa daca voi avea acelasi succes cu o reteta Rafaello care nu contine unt. Ei bine, dupa marturia voinicilor mei, cobai pe aceasta reteta (eu n-am gustat pe motiv de pot), reteta e minunata.
Asadar, pentru circa 25 de bucati, avem nevoie de:1 cutie lapte condensat (350 gr.- de la Pilos Lidl)
3linguri lapte praf
150 gr. nuca de cocos plus inca 50 pentru decor
am mai adaugat
foi de napolitana faramitate
cate o aluna inmijlocul fiecarei bomboane
Prepararea e foarte usoara:
punem laptele condensat intr-o oala mai mica si-l infierbantam pe foc dar avem grija sa luam de pe foc ininte sa dea in fiert. Punem peste lapte fulgii de nuca de cocos, laptele praf si foaia de napolitana faramitata si amestecam pana compoiti devine ommogena si inlaturam toate cocoloasele din compozitie. Lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider sa se intareasca putin.
Din experienta mea in ce priveste laptele praf, consistenta si granulatia acestuia difera de la marca la marca, asa se face ca o cantitate data intr-o reteta s-ar putea sa difere de ce constati tu in practica: de pilda, la reteta asta, in principiu trebuia sa pun doua linguri de lapte, in practica am pus trei deoarece crema era inca prea lichida. Daca crema ar fi fost prea vartoasa, as mai fi adaugat 1 - 2 linguri de lapte.
Dupa doua ore, pregatesc 50 gr. fulgi de nuca de cocos intr-un bol, scoatem crema de la frigider si cu o lingurita incepem a scoate bilute de marime unei nuci, punem in mijlocul acesteia, o aluna si formam bombonica in jurul acesteia dandu-i o forma (cat mai) rotunda. Tavalim dulcegaria prin nuc de cocos si o punem deoparte pe o tava pe care, dup ce umplem de bombonele ninse, o punem iarasi la rece pentru o noapte. A doua zi sunt numai bune de servit:))))))))))
Daca sunteti curiosi asupra variantei de reteta cu unt, incercati reteta Laurei Sava dar am aflat ca aceste bombonele pot fi mancate si in post iar pentru sta puteti testa aceste bomboane Raffaello vegane.