Provocarea Secreta - Supa Crema De Ciuperci
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Mai tineti minte ce va spuneam duminica? Soarta a facut ca luna ianuarie sa ne lege , pe mine si pe Nicoleta de la "All day cooking" iremediabil. Nu numai ca am avut-o invitata la masa, dar i-am si citit blogul din scoarta in scoarta.
Cum asta, ma intrebati voi? Pai luna asta m-am hotarat sa particip la Provocarea secreta - initiata de Ama, iar blogul pe care norocul mi l-a harazit sa-l aprofundez a fost chiar All day cooking. Ce ti-e si cu potrivirea asta astrala :)))
Dupa multe hotarari, nehotarari, iar hotarari, s.a.m.d. (pentru ca tare greu a fost sa aleg dintre bunatatile alea de pe blog) tot sortii au ales pentru mine. Saptamana trecuta m-am trezit ca sotul vine acasa cu o juma de chil de ciuperci frumusele si rotunjoare. Pe loc mi-am adus aminte de supa crema de ciuperci a Nicoletei. pe care am si facut-o :)
Ingrediente:
- 1/2 kg ciuperci champignon, spalate putin si taiate in patru (pastrati cateva netaiate pentru decor)
- 1 kg cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete mici
- 10 cm praz, curatat
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- smantana
- sare, piper
- crutoane
- putin unt
- Intr-o oala pune la fiert ciupercile, cartofii, prazul si ceapa, pana ce au fiert. Dupa ce au fiert, apa de supa nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 4 cm nivelul legumelor, pentru ca supa iese prea subtire.
- Pune cateii de usturoi si cu un blender paseaza bine supa pana ce devine fina. Potriveste de sare si piper.
- Pentru decor, taie ciupercile pastrate in feliute subtiri si soteaza-le in putin unt, pana ce se auresc.
- Inainte de servire pune in fiecre castronel de supa o lingurita de smantana si amesteca bine. Deasupra pune cateva felii aurii de ciuperci. Serveste alaturi crutoane.