contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Provocarea Lunii La Daring Kitchen: Risotto, Varianta Mea: Risotto Cu Morcovi Si Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


DSCF2963

Recunosc ca mie imi place orezul simplu, fiert cu sare si vegeta si servit alaturi de legume sau carnita, pilaful de orez e mai degraba preferinta lui iubi, reteta asta este preferata lui. Este si varianta mea la  provocarea lunii la Daring Kitchen Cook, a carei membra noua sunt dupa o asteptare de doua luni mari si late. Am respectat intru totul pasii indicati la Daring Kitchen, in mod mormal eu una prefer sa fac un pic diferit, adica imi place sa fierb orezul la steamer si sa-l adaug doar in ultima instanta in mancare, legumele le calesc toate la un loc de la inceput, cand acestea se inmoaie adaug nitel vin (daca nu e post), supa (de pui sau de legume) calda si celelalte ingrediente.
  

Arsenalul de “lupDSCF2951ta”
- orez – eu pentru o portie folosesc cam o lingura de orez – maxim doua
- ulei (preferabil de masline)
- ceapa taiata marunt
- vin alb (daca nu gatim de post)
- supa (de pui sau de legume)  - o cana de portie
- 2 morcovi (eu ii tai cat de marunt pot)
- 2 –3 ciuperci ( prefer taiate marunt)
Curatam ceapa si o taiem marunt si o punem in uleiul ce s-a incins deja pe foc. Lasam cateva secunde sa se prajeasca, adaugam DSCF2954orezul, lasam sa se mai prajeasca pret de cateva minute mestecand mereu sa nu se arda.
Adaugam vinul (cam 15 ml de portie), lasam sa se fiarba pana se evapora dupa care e randul supei (pe  care o incalzim putin anterior) sa vina cu propriile  nuante la succesul pilafului, supa sa fie cu un deget peste orez. Lasam sa fiarba la foc DSCF2955mediu pana orezul absoarbe toata supa, nu uitam sa mestecam din cand in cand.
Intre timp spal si curat morcovii si ciupercile si le maruntesc pentru ca asa ii place lui iubi. Le adaug in orezul  ce  bolboroseste pe aragaz, le las sa fiarba impreuna, mai adaug nitica supa. Nu strica sa taiati marunt si niste patrunjel pe care sa-l presarati deasupra chiar inainte de a-l aduce la masa.
DSCF2958
DSCF2959

Rezultatul final:  o simfonie de culori si arome.
 DSCF2961



Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com