Provocarea Lunii La Daring Kitchen: Risotto, Varianta Mea: Risotto Cu Morcovi Si Ciuperci
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Arsenalul de “lupta”
- orez – eu pentru o portie folosesc cam o lingura de orez – maxim doua
- ulei (preferabil de masline)
- ceapa taiata marunt
- vin alb (daca nu gatim de post)
- supa (de pui sau de legume) - o cana de portie
- 2 morcovi (eu ii tai cat de marunt pot)
- 2 –3 ciuperci ( prefer taiate marunt)
Curatam ceapa si o taiem marunt si o punem in uleiul ce s-a incins deja pe foc. Lasam cateva secunde sa se prajeasca, adaugam orezul, lasam sa se mai prajeasca pret de cateva minute mestecand mereu sa nu se arda.
Adaugam vinul (cam 15 ml de portie), lasam sa se fiarba pana se evapora dupa care e randul supei (pe care o incalzim putin anterior) sa vina cu propriile nuante la succesul pilafului, supa sa fie cu un deget peste orez. Lasam sa fiarba la foc mediu pana orezul absoarbe toata supa, nu uitam sa mestecam din cand in cand.
Intre timp spal si curat morcovii si ciupercile si le maruntesc pentru ca asa ii place lui iubi. Le adaug in orezul ce bolboroseste pe aragaz, le las sa fiarba impreuna, mai adaug nitica supa. Nu strica sa taiati marunt si niste patrunjel pe care sa-l presarati deasupra chiar inainte de a-l aduce la masa.