Provocarea Lunii La Daring Cooks: Stacked Green Chile & Grilled Chicken Enchilad
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Provocarea lunii la Daring Cooks: Stacked Green Chile & Grilled Chicken Enchilad, in traducere destul de libera Enchilada de pui la gril cu sos mexican. Reteta de origine mexicana. Sincer, ieri cand era data de dezvaluire a retetei eram in aer. Aveam reteta tradusa insa aceasta cuprindea in original niste ingrediente pe care nu prea aveam cum sa le gasesc in Romania: faina harina sau tomatillos, nici nu prea stiam cu ce sa le inlocuiesc, Audax zicea ca, de pilda, tomatillos se poate inlocui cu gogonele nemurate amestecate cu suc de limetta - dar zau asa de unde gogonele proaspete primavara, nu am gasit asa ca eram in mare incurcatura - ma gandeam sa folosesc rosii mai necoapte. Andreiut este in continuare bolnavior asa ca era cat p-aci sa anunt ca renunt luna asta cand am vazut reteta Brandusei gata publicata, m-am uitat la varianta ei si am respirat usurata: ei, da, varianta asta puteam s-o gatesc si eu foarte usor. Am rugat-o sa ma lase sa-i folosesc reteta si ea a fost atat de draguta sa ma incurajeze, multumesc tare mult, Brandusa, de tot ajutorul, raman indatorata.
Ingredientele pentru Enchiladas:
- 12 tortillas reteta am postat-o deja, e tot de pe site-ul Brandusei (mai simplu 3 tortillas per portie)
- 2 piepti de pui – eu una am preferat pulpe pe care le-am dezosat si taiat fasii (1 pulpa per portie)
- 250 g mozzarella, taiata cubulete mici
- 2 linguri ulei
- sare, piper
Reteta se face foarte usor daca avem deja pregatite tortillas, sosul rosu (red salsa) se face foarte repede. Trebuie, de asemenea, sa aprindem focul in cuptor si sa-l incalzim la 185 grade C. Desigur se poate folosi si cuptorul cu microunde pentru tusa finala daca e cald afara.
Carnea de pui se da cu sare si piper si il punem pe grill pana este aproape facut. Il taiem apoi fasii (eu am facut-o inainte sa-l pun in tava).
Cand cuptorul e pregatit, punem intr-o tava bucatile de tortillas cate portii dorim, deasupra punem un sfert din cantitatea de pui, apoi un sfert din sos si un sfert din cantitatea de mozarella.
Mai adaugam inca un strat de tortillas, pui, sos si branza iar, la final, inca o felie de tortillas.
Peste aceasta am mai presarat nitica branza si niste sos rosu si l-am dat la cuptor pentru 20 de minute. Eh, voila!
Sa stiti ca e o mancarica buna. Nitelus cam satioasa dar foarte buna, plina de arome si gusturi. Sigur o s-o mai pregatesc, poate si fara tortilla (caci eu evit de multe ori aluaturile), cu o salatica alaturi, miam miam.
Ii multumesc tare mult inca o data Brandusei, fara ea as fi lasat balta provocarea acestei luni si as fi ratat aceasta minunata experienta.