Provocarea Lunii La Daring Cooks: Stacked Green Chile & Grilled Chicken Enchilad

articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Provocarea lunii la Daring Cooks: Stacked Green Chile & Grilled Chicken Enchilad, in traducere destul de libera Enchilada de pui la gril cu sos mexican. Reteta de origine mexicana. Sincer, ieri cand era data de dezvaluire a retetei eram in aer. Aveam reteta tradusa insa aceasta cuprindea in original niste ingrediente pe care nu prea aveam cum sa le gasesc in Romania: faina harina sau tomatillos, nici nu prea stiam cu ce sa le inlocuiesc, Audax zicea ca, de pilda, tomatillos se poate inlocui cu gogonele nemurate amestecate cu suc de limetta - dar zau asa de unde gogonele proaspete primavara, nu am gasit asa ca eram in mare incurcatura - ma gandeam sa folosesc rosii mai necoapte. Andreiut este in continuare bolnavior asa ca era cat p-aci sa anunt ca renunt luna asta cand am vazut reteta Brandusei gata publicata, m-am uitat la varianta ei si am respirat usurata: ei, da, varianta asta puteam s-o gatesc si eu foarte usor. Am rugat-o sa ma lase sa-i folosesc reteta si ea a fost atat de draguta sa ma incurajeze, multumesc tare mult, Brandusa, de tot ajutorul, raman indatorata.
Ingredientele pentru Enchiladas:
- 12 tortillas reteta am postat-o deja, e tot de pe site-ul Brandusei (mai simplu 3 tortillas per portie)
- 2 piepti de pui – eu una am preferat pulpe pe care le-am dezosat si taiat fasii (1 pulpa per portie)
- 250 g mozzarella, taiata cubulete mici
- 2 linguri ulei
- sare, piper
Reteta se face foarte usor daca avem deja pregatite tortillas, sosul rosu (red salsa) se face foarte repede. Trebuie, de asemenea, sa aprindem focul in cuptor si sa-l incalzim la 185 grade C. Desigur se poate folosi si cuptorul cu microunde pentru tusa finala daca e cald afara.
Carnea de pui se da cu sare si piper si il punem pe grill pana este aproape facut. Il taiem apoi fasii (eu am facut-o inainte sa-l pun in tava).

Mai adaugam inca un strat de tortillas, pui, sos si branza iar, la final, inca o felie de tortillas.
Peste aceasta am mai presarat nitica branza si niste sos rosu si l-am dat la cuptor pentru 20 de minute. Eh, voila!
Sa stiti ca e o mancarica buna. Nitelus cam satioasa dar foarte buna, plina de arome si gusturi. Sigur o s-o mai pregatesc, poate si fara tortilla (caci eu evit de multe ori aluaturile), cu o salatica alaturi, miam miam.
Ii multumesc tare mult inca o data Brandusei, fara ea as fi lasat balta provocarea acestei luni si as fi ratat aceasta minunata experienta.