contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Provocarea Daring Bakers, Februarie 2013: Crantanele Cu Ceapa Si Mac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
041
Cu ceva intarziere postez si eu provocarea Daring Bakers, luna februarie. Tema lunii: cackers, crantanele mai pe romaneste. Musai sa iasa crocante ca sa-si merite numele. Initiatoarea ideii este Sarah, de la All your fingers in the pie. Mi-a facut cu ochiul una din retete, bonus: se face repede, repejor….Adica, pregatim ingredientele:

o ceapa medie

un ou mare

280 gr. faina

2 linguri seminte de mac

o lingurita praf de copt

o lingura zahar

80 ml ulei - de preferinta de floarea soarelui

2 lingurite sare

un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat

si trecem la treaba. Punem intr-un mixer laolalta ceapa taiata bucati mari cu oul si uleiul, mai adaugam si sarea si mixam pana se omogenizeaza totul (seamana nitel cu o maioneza). Intr-un lighenas mai mare, punem toate  ingredientele uscate, facem o gaura in mijlocul gramajoarei de faina si turnam amestecul lichid din mixer, amestecam cu mana intr-o singura directie.
012014
Eu m-am cam lenevit, asa ca am omogenizat aluatul cu mixerul. Dureaza maxim 2 minute. Apoi se ia aluatul, se inveleste intr-o folie  alimentara si se lasa la frigider o ora.
Cand il intindem, cel mai bine este sa o facem intre doua foi de copt, aluatul e destul de finut si astfel il putem intinde cel mai bine. Cu cat mai subtire la grosime, cu atat mai bine. Cu un cutit  am taiat fasii lungi si inguste numai bune de devorat in cuptorul preincalzit la 180 grade C. Sunt gata in maxim un sfert de ora, depinde si de cuptor, intai va vesteste nasul – mmmmm, ce aroma!, apoi culoarea rumena e cel mai clar indiciu. Se lasa sa se raceasca …..
Atentie, da dependenta! Crant crant crant!
Daca mai scapa din ele nepapate in prima ora, se pastreaza super intr-o cutie din aceea de metal ermetica cam o luna. Dar ce, credeti ca rezista atata? Crant crant crant!