Provocarea Culinara 2 - Casuta Din Padure - Snitele Vieneze
articol scris de Winter blog emablog-ema.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca mi-a iesit prima data, am zis sa incerc mai departe. E vorba despre Provocarea culinara pe care Ana Maria Nicolae o desfasoara pe blogul ei gustos: Ama in Bucatarie.
Asa ca, aflata la a doua editie, pentru luna ianuarie, am pornit la cercetat blogul ce mi-a fost dat spre studiu: acesta este Dulce sau Sarat (merita sa-l cercetati si voi).
Am ales: Snitel vienez - suna maiestuos, dar e de fapt ... un snitel. Mie mi-a iesit o casuta; iat-o: Casuta din padure:
M-am inspirat din blogul dulce si sarat numit mai sus si am adaptat la gusturile noastre. Recunosc: am urmat pasii retetei si m-am hotarat chiar sa folosesc lapte amestecat cu ou, asa cum scrie acolo. In rest ... am inlocuit carnea de porc cu piept de pui (fetitei mele ii plac snitelele din piept de pui). Am trisat si am folosit nu doar piper, ci si usturoi si cimbru si am schimbat garnitura. Iata detaliile:
Materiale de constructie: piept de pui, 2 oua, 100 ml lapte, sare, piper, cimbru si usturoi pudra, pesmet, ulei pentru prajit.
Proiectarea si executia: Am acoperit feliile de carne cu o punga si le-am "ciocanit" bine. Le-am sarat si piperat. Am batut cele 2 oua cu lapte, sare, cimbru si usturoi praf si pulbere. Am pregatit pesmetul intr-o farfurie mai intinsa (sa-mi fie usor la tavalit carnea). Cand uleiul din tigaies-a incins, am inceput: felia de carne - prin pesmet - prin ou - prin pesmet - in tigae. Urmatoarea. Urmatoarea. Si tot asa. Cu celelalte doua maini (aici trebuie sa ai mai multe maini, pentru ca snitelele de pui sunt gata imediat) le-am intors pe primele si am continuat cu urmatoarele. Foc continuu.
Intre timp ... cand eu eram prinsa intre snitele tavalite in pesmet si sfaraiala din tigaie, a venit fetita de 5 ani si a zis hotarata: "Vreau sa te ajut." Mmmmm.... Nu prea avea la ce. S-a invartit, a furat un snitel auriu si a plecat. Cred ca de fapt asa m-a ajutat.
Mortarul: fasole verde, ciuperci si felii de morcov calite in unt si vin.
Pofta buna. De data aceasta a fost sarat. Data viitoare poate urmeaza dulce.
Asa ca, aflata la a doua editie, pentru luna ianuarie, am pornit la cercetat blogul ce mi-a fost dat spre studiu: acesta este Dulce sau Sarat (merita sa-l cercetati si voi).
Am ales: Snitel vienez - suna maiestuos, dar e de fapt ... un snitel. Mie mi-a iesit o casuta; iat-o: Casuta din padure:
M-am inspirat din blogul dulce si sarat numit mai sus si am adaptat la gusturile noastre. Recunosc: am urmat pasii retetei si m-am hotarat chiar sa folosesc lapte amestecat cu ou, asa cum scrie acolo. In rest ... am inlocuit carnea de porc cu piept de pui (fetitei mele ii plac snitelele din piept de pui). Am trisat si am folosit nu doar piper, ci si usturoi si cimbru si am schimbat garnitura. Iata detaliile:
Materiale de constructie: piept de pui, 2 oua, 100 ml lapte, sare, piper, cimbru si usturoi pudra, pesmet, ulei pentru prajit.
Proiectarea si executia: Am acoperit feliile de carne cu o punga si le-am "ciocanit" bine. Le-am sarat si piperat. Am batut cele 2 oua cu lapte, sare, cimbru si usturoi praf si pulbere. Am pregatit pesmetul intr-o farfurie mai intinsa (sa-mi fie usor la tavalit carnea). Cand uleiul din tigaies-a incins, am inceput: felia de carne - prin pesmet - prin ou - prin pesmet - in tigae. Urmatoarea. Urmatoarea. Si tot asa. Cu celelalte doua maini (aici trebuie sa ai mai multe maini, pentru ca snitelele de pui sunt gata imediat) le-am intors pe primele si am continuat cu urmatoarele. Foc continuu.
Intre timp ... cand eu eram prinsa intre snitele tavalite in pesmet si sfaraiala din tigaie, a venit fetita de 5 ani si a zis hotarata: "Vreau sa te ajut." Mmmmm.... Nu prea avea la ce. S-a invartit, a furat un snitel auriu si a plecat. Cred ca de fapt asa m-a ajutat.
Mortarul: fasole verde, ciuperci si felii de morcov calite in unt si vin.
Pofta buna. De data aceasta a fost sarat. Data viitoare poate urmeaza dulce.