Provocarea Bucatarul Curajos: Tarta De Branza Cu Legume
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna asta la Bucatarul Curajos (ideea originara a Amei), varianta fel de mancare, a venit Mihaela cu o propunere foarte....apetisanta, colorata si foarte muncita. Eu am fost nitel mai comoda si nu am respectat pretioasele indicatii de taiere si asezare a legumelor, drept pentru care aspectul tartei mele este mai modest si aspectul numai spiralat nu este. Este o mancare ce pica foarte bine intr-o dupa amiaza de vara. Singurul lucru cu care nu m-am impacat asa bine este mozzarella, nu prea sunt o fana si pe cand gustam produsul finit, ma gandeam ce misto s-ar fi nimerit in loc de mozzarella o branza de-a noastra neaosa, din aia framantata, asa numita branza burduf. Ok, propunerea mea cam miroasa a patriotism local dar ce sa fac, fiecare cu micile slabiciuni. Legume am folosit dupa cum mi-a venit din camara, cantitatile nu prea conteaza (zic eu), folosim ce avem.
Pentru aluatul de tarta:
175 g fainaPentru topping:
85 g unt
un praf de sare
2-3 linguri apa rece
vinete, dovlecei/zuchini, morcovi potriviti, ardei gras, rosii (de preferinta cherry)
200 g branza mozarella
200 g smantana
sare, piper
Mixam untul rece cu faina si sarea pana obtineti un aluat faramicios. Adaugam si apa rece - nu mult ci cat sa se lege intr-o compozitie omogena. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si-l punem la frigider pentru o jumatate de ora. Aprindem si focul la cuptor, ca ne trebuie. Sa zicem c-o trecut jumatate de ora, scoatem aluatul de la cuptor si-l intindem intr-o forma de tarta (inclusiv pe margini), intepam din loc in loc cu furculita si-l bagam la cuptor pentru vreo cinci minute, cat sa se prinda nitica crusta.
Pregatim si legumele: le spalam, le curatam, le feliem dupa cum ne tine indemanarea si creativitatea. Luam si branza si smantana si le mixam laolalta intr-un bol, saram, piperam......gustam:). Turnam acest amestec peste aluatul precopt ce tocmai a fost scos de la cuptor. Si acum ne punem pe ornat cu legume......
Presarati sare si piper, eventual un pic de oregano, marar, alta verdeata preferata, cativa stropi de ulei de masline. Bagam din nou la cuptor si coacem cam 40 minute la foc potrivit. Eu va spun drept, am tinut-o mai mult, nici nu mai stiu cat, stiu ca am scos-o doar cand s-a rumenit branza nitel la suprafata. Nu va pot da al;ta explicatie decat ca asa-mi place.
"Serviti calduta sau rece alaturi de o salata verde" - ne spune Mihaela si....ce? O putem contrazice?.