Provocare Secreta: Rulada Buturuga By Bucate Pe Alese
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este luna mai... luna florilor... si luna unei noi provocari secrete propusa de Ama. Luna asta am avut de rasforit un blog foarteee plin de bunatati, adevarate Bucate Pe Alese, unde cu siguranta nu veti stii ce sa alegeti mai intai! Dupa ce am facut o lista stufoasa cu preferinte... m-am trezit in weekend ca... nu mai am timp! Si.. pe repede inainte am trecut la a pregatit o bunatate de rulada buturuga, pe care de mult timp o aveam trecuta pe lista "pe viitor"!
A iesit o bunatate de prajitura, foarte apreciata de toata familia!
Ingrediente:
4 oua
4 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura ulei
4 linguri faina
1 lingurita bicarbonat
de sodiu stins cu zeama de lamaie
esenta de vanilie
1 praf de sare
esenta de vanilie
1 praf de sare
300 g ciocolata cu lapte
400 ml frisca lichida
Mai intai am pregatit
crema: am topit pe foc mic ciocolata impreuna cu 300 ml frisca, fara a lasa sa
fiarba. Cand a fost gata, am lasat sa se raceasca.
Am separat albusurile de
galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu
zaharul le-am frecat bine pana ce zaharul s-a dizolvat. Am adaugat cacao,
uleiul si bicarbonatul stins si am amestecat bine.
Apoi am pus esenta de vanilie si faina in ploaie, amestecand continuu.
Apoi am pus esenta de vanilie si faina in ploaie, amestecand continuu.
Albusurile cu un praf de
sare le-am batut spuma, apoi le-am adaugat compozitiei de galbenusuri.
Am amestecat cu o spatula de jos in sus, usor, pana ce s-au amestecat bine toate. Am pus compozitia intr-o tava (37 / 25 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, pe care am dat-o la cuptorul preincalzit, pentru 20 minute la 200 grade (sau pana trece testul scobitorii).
Cand a fost gata, am pus blatul cu fata in jos pe un prosop umed si am rulat strans pe lungime. Am lasat rulada asa cca 15 minute.
Am amestecat cu o spatula de jos in sus, usor, pana ce s-au amestecat bine toate. Am pus compozitia intr-o tava (37 / 25 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, pe care am dat-o la cuptorul preincalzit, pentru 20 minute la 200 grade (sau pana trece testul scobitorii).
Cand a fost gata, am pus blatul cu fata in jos pe un prosop umed si am rulat strans pe lungime. Am lasat rulada asa cca 15 minute.
Am revenit la crema, pe
care am scos-o din frigider, am mixat-o bine, adaugand si restul de 100 ml
frisca lichida si 1 esenta mica de rom. Am uns foaia cu 1/3 din
crema, am rulat-o bine, i-am taiat capetele si le-am asezat pe laterale, iar cu
restul de crema am ornat rulada.
Multumesc Mimmi & Laura ptr aceasta bunatate de rulada!