Provocare Cu Miros De Toamna: Chec Cu Pere Si Ciocolata

articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Luna aceasta, la provocarea Bucatarul curajos, propunerea dulce ne-a venit chiar din partea initiatoarei grupului, Ama. Ceva usor de facut si plin de arome de sezon. Eu am nimerit niste pere cam zemoase si asta s-a simtit din plin in produsul final in plus, am mai “scapat” in aluat si niste samburi de nuca cruzi. Miam miam.
Pentru deliciul asta, avem nevoie de:
210 gr faina
2 lingurite praf de copt (aprox 1 pliculet)
un praf de sare
100 g unt
100 gr zahar
2 oua
esenta de vanilie
5-6 pere taiate cubulete
150 gr de ciocolata maruntita
Aprindem focul in cuptor, sa-l preincalzim, pregatim si tava, ungem cu unt si tapetam cu faina. Pregatim perele si ciocolata. Fructele le spalam, le taiem in patru, curatam mijlocul de cotor, pulpaa perelor o taiem cubulete. Ciocolata am maruntit-o, intai am incercat pe razatoare dar curand am trecut la maruntirea cu cutitul.

E momentul sa ne apucam de aluat: amestecam faina cu sarea si praful de copt. Mixam untul moale cu zaharul si adaugam treptat ouale – cate unul, mixam si doar cand primul s-a incorporat, il adaugam si pe al doilea. La sfarsit, adaugam faina, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

La final, adaugam perele, eventual nucile, ciocolata, amestecam usor, cu o lingura de lemn sa nu se sfarme tare.

Bagam la cuptor. Ca sa fim siguri ca e facuta, verificam cu ajutorul testului scobitorii…… In fine, oricum scobitoarea iese usor umeda dat fiind perele din aluat dar oricum siguri va dati seama cand e gata. Miroase mult prea bine……