Provizii
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Adicatalea ce las acasa cand o iau cu Casi pe coclauri, da?
Sarmalele le-am facut de data asta numai din carne de porc, de porc ce e el, in rest, cam clasic, singura chestie e ca am pus in compozitie si un borcan de Rillettes, de la Lidl, il aveam mai de mult, (carne de porc in suc propriu, deci untura). Exceptional dar, cam sarat si greu pentru mine.
In afara de asta nimic specia, putina sare, mult piper, pasta si boia, ambele iuti, mi-a luat cam mult, nu stiu de ce, cu tocat, impachetat, la, la, la. Printre sarmale am pus si afumatura si doua bucatele de carne de porc cu os.
Cele mai multe le-am lasat la cuptor sa se rumeneasca bine.
Dar pentru ca au iesit prea multe, am pus si pe aragaz un rand intr-o oala, nu am prins decat o poza cu ele devalizate.
M-am razbunat pe mancaciosi si am mancat eu toata rumeneala/arsura.
Am mai facut si “ouale mele”, reteta veche, cu sos inspirat de la o draga doamna din Orsova. In umplutura am pus galbenusurile, maioneza, mustar, patrunjel si hrean.
Pentru sos, ca de obicei, am amestecat parti oarecum egale de smantana, iaurt si maioneza si, de data asta, am pus si niste codite de ceapa verde.
Si … am cumparat si morcovi, sa aiba Casi pe drum, da? Porn.
In rest, depinde pe unde si daca o sa am net, vedem.
rororo