contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Profiterol

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

  Aceasta  reteta a venit de la sine, aproape ca s-a facut singura, ca sa zic asa! Asta pentru ca toate ingredientele erau in casa dupa ce am "produs" eclerele lebaduta si totul a decurs foarte repede. Asa ca pentru acest desert, foarte bun dupa cum stiti avem nevoie de
   Ingrediente(pentru 3 portii):
-18-20 coji mici ecler ,
-crema de vanilie(sau o budinca),
-6-9 cupe de inghetata,
-100 ml frisca lichida,
-o lingura zahar pudra,
-3 cuburi ciocolata de menaj,
-o lingurita  unt,
   Preparare:
  Dupa cum am spus ingredientele mele erau deja pregatite adica  atunci cand am facut lebedele am copt si cateva coji foarete mici, cat o nuca. Deoarece imi place sa fac crema usor fluida, am umplut aceste coji cu ajutorul spritului(ca si la eclere de altfel). Pentru rapiditate puteti folosi si o budinca de vanilie, preparata conform instructiunilor. Apoi am topit ciocolata pe baie de abur, am luat-o de o parte si am adaugat untul pe care l-am incorporat bine prin amestecare. Am imbracat in ciocolata 3 coji care au avut nesansa sa nu creasca frumos iar cu restu de ciocolata am facut ceva forme pentru decor prin turnare pe o suprafata unsa  pe care o dam apoi la rece.
 Urmeaza sa batem frisca la care adaugam, dupa ce s-a legat zaharul pudra. Si in sfarsit, asezam in cupe  cate trei coji umplute peste care venim cu 2-3 cupe de inghetata(eu am folosit de pepene pentru ca de asta aveam in casa) din nou 2-3 coji umplute dupa care desavarsim cu frisca din belsug si decoram cu ciocolata pe care am modelat-o dupa imaginatie.

Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com