Profiterol
Sursa PROFITEROL
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta pt gogosele o gasiti aici .Gogoselele se fac mai mici si se umplu cu ce crema doriti(eu am folosit crema de ciocolata de la dr.oetker).
Înghetata de caramel(sursa)
80 g zahar
100 ml lapte
300 ml smîntîna de frisca
6 patratele/dreptunghiulete-ciocolata de lapte
1 lingura de zahar pudra
Se pune zaharul la caramelizat(cînd este topit si are o culoare bruna)..se ia vasul de pe foc,si se stinge caramelul cu lapte(folositi o oala încapatoare..la stins se umfla .Se pune vasul inapoi pe foc slab de tot,si se amesteca,pîna caramelul se omogenizeaza cu laptele.Se lasa la racit/complet/între timp,"tocam" ciocolata..cubulete/bucatele
Se bate frisca cu lingura de zahar pudra,apoi se amesteca cu caramelul.augam bucatelele de ciocolata..amestecam,si dam la congelator cateva ore.
pt decor:
100 ml frisca
caramel/ciocolata topita.
In cupe se pun 2-3 gogosele umplute cu crema,peste globuri de inghetata dupa preferinta si la sfarsit ornam cu frisca,caramel/ciocolata topita si dam la frigider.
Pofta buna!