Princess Cake
Sursa Princess Cake
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : medie
Timp de preparare : 2 ore
Cantitate : 6-8 portii
Ingrediente
Pentru blat
- 160 gr faina
- 100 gr praf Nesquik
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 100 gr unt,la temperatura camerei
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de ciocolata (optional)
Pentru umplutura
- 100 ml frisca lichida
- 48 gr bomboane M&Ms
Penrtru decor
- fondant
Preparare
- Pentru blat se incinge cuptorul la 180°
- Intr-un vas se amesteca faina cu Nesquik,praf de copt si sare.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza oul, urmat de lapte si esente.Se inglobeaza amestecul cu faina si aluatul obtinut se toarna in forma pregatita apoi se da la copt 30-40 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Se lasa checul sa se raceasca complet apoi se taie in 2 parti, pe orizontala, astfel se vor obtine 3 blaturi.
- Pentru umplutura se bate frisca.Pentru asamblare, se aseaza blatul mai mare pe farfurie.Se unge cu ½ din frisca si se presara cu ½ din bomboane.Se acopera cu blatul mijlociu si se repeta procedura.
- Din fondant se face corpul unui ursulet-fetita, doar partea superioara, fara picioare.Tortul se imbraca in fondant, acesta va fi rochia printesei.Se asaeza in varf ursuletul-printesa.