Prima Gateala Romaneasca: Scrumbie Cu Verzituri
articol scris de fatduck blog reteteistete.wordpress.com
După un an jumate de preumblări prin ale străinătățuri, am în sfârșit mare plăcere să scriu următoarele:
Doamne, ce bine e să stai în curtea casei de la țară (a mamei soacre), să încinți grătarul în ciuda pisoiului înnebunit de poftă și să dai cu pietre după graurii ce-ți dijmuiesc porția de cireșe din cireșul bio proprietate personală.
Iar când grătarul frige, să iei două scrumbii păstrate cu grijă de mama-soacră, să te răscrăcărezi neîndemânatic prin copacii din curte după acrituri de sezon (vișine vag pârguite, merișoare acre și corcodușe verzi) și să faci o culinăreală ce n-a văzut Budapesta.
Rețeta cu tot fasonul e pe site. Aici, pe blog, savurez doar gustul dulce-acrișor-amărui-uneori sărat al întoarcerii acasă.
Să ne auzim la un gătit sănătos!