Pricomigdale
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Sunt mai bune si, bineinteles, mai ieftine decat cele pe care le gasesti la cofetarie. Un deliciu absolut. Denumirea este putin fortata, pentru ca am folosit nuci, nu migdale.
Ce iți trebuie (poza1):
- 6 albusuri
- 150gr de zahar
- 2 linguri de miere
- 3 cani de făina
- 250gr nuci macinate
- esenta de rom
Plan de lucru:
- se bat albusurile cu zaharul (poza 2) pana cand spuma devine ”batoasa” (poza 3). Se adauga treptat faina si nucile si se amesteca cu o lingura de lemn (poza 4). Se toarna mierea (poza 5).
- se ia din compozitie cu lingurita si se așeaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt (poza 6)
- se lasa in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc.
- pofta buna! (poza 7 )
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 14 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie