Pricomigdale Cu Crema De Cafea
articol scris de oanaoana blog Dulciuri ca la Oana acasa
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am vazut multe retete de pricomigdale pe net si toate aveau faina, eu insa am facut fara (pentru ca sotului meu ii plac mult bezelele iar din reteta asta fara faina ies practic niste bezele cu nuca).
Crema de cafea am gasit-o tot in cartea veche de bucate, ar fi iesit prea moale pt ce vroiam eu sa fac asa ca am adaugat cateva lingurite de amidon... et voila!!!
Ingrediente pricomigdale:
- 3 albusuri
- 1 galbenus
- 180g zahar pudra
- 250g nuci sau migdale macinate
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
- 2 plicuri de zahar vanilat
- un praf de sare
- stafide pentru decor
- 3 galbenusuri
- 200ml de smantana grasa
- 100g zahar
- 50g unt
- un espresso tare (50ml)
- o lingurita de esenta de cafea
- 3 lingurite de amidon + 3 linguri de lapte
- 50g ciocolata amaruie
Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza usor galbenusul si nucile macinate, coaja de lamaie, vanilie si un praf de sare.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, se pun gramajoare de aluat cu ajutorul unei lingurite, se adauga si cate o stafida de decor.
Se dau la cuptor cam 15-20 de minute sau pana cand se rumenesc (nu are nimic daca sunt cam moi, se vor intari cand se racesc).
Pentru crema se fierb in bain-mare galbenusurile, zaharul, smantana, cafeaua si amidonul (care se desface in 3 linguri de lapte) si se amesteca bine si in continuu cu un tel pana cand se ingroasa, dupa care se ia de pe foc si se adauga esenta de cafea, untul si ciocolata, se amesteca bine cream si se da la rece.
Se asambleaza cu grija si se mananca cu pofta... =))
S-aveti pofta!