Prepelite Umplute In Stil Turcesc
articol scris de Marcel blog marcel-iorga.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chiar daca nu am poze la aceasta reteta, asa nu inseamna ca nu o puteti face! Cat de curand sezonul de vanatoare incepe! Si o sa am si material de expunere. Pentru ca, incepand cu 15 august se da drumul la vanatoarea la prepelite!
Pentru astazi, insa, am propus sa public aceasta reteta, chiar daca e facuta pe vremea cand eu nu aveam aceasta fobie a publicatului sau a fotografiatului retetelor pe care le faceam!
O sa public totusi doua poze, facute fara vreun interes anume, in alte imprejurari!
Ingrediente pentru 2 persoane:
4 prepelite
100 g orez
1 lingurita de paprika
2 cepe medii, taiate marunt
50 g stafide
3 linguri de pasta de rosii; (pasta de tomate)
500 ml suc de rosii
4 rosii de marime medie
3-4 ardei iuti
1 pahar de ulei de masline
sare, piper negru macinat, dupa gust
patrunjel proaspat
Preparare:
Prepelitele se decongeleaza (daca nu sunt proaspat impuscate), li se scot penele si se curata bine de intestine.
Tocam marunt ceapa si patrunjelul. Intro tigaie incinsa, punem o jumatate din uleiul de masline si calim ceapa amestecata cu patrunjel. Cand ceapa e aproape calita, incepem sa adaugam, treptat, orezul. Se amesteca pana cand orezul devine transparent.
Adaugam paprika, piperul, sarea si stafidele. Se amesteca bine si se lasa focul mic. Adaugam 1/2 de cana de apa, punem capac peste tigaie si mai lasam pe foc pana apa scade.
Prepelitele curatate si spalate bine le vom umple cu amestecul pregatit in tigaie, le asezam pe o farfurie si le coasem burta ca sa nu iasa umplutura (eventual cu ata alimentara).
Pregatim o tava, nu prea mare (pentru ca prepelitele sunt mici), cu folie de aluminiu, unsa cu putin ulei.
Intrun bol, amestecam bine sucul de rosii cu pasta de tomate, pana se omogenizeaza.
Asezam prepelitele in tava, punem rosiile taiate in doua sau in patru printre ele, ardeii iuti, amestecul de suc de rosii si pasta de tomate, uleiul ramas si sare.
Incingem cuptorul la 180-190ºC, introducem tava si o lasam sa fiarba inabusit maxim 25 de minute.
Montarea pe farfurie se face pe frunze de salata verde si se serveste cu salata cu branza Feta si felii de mar.
POFTA BUNA!
O sa public totusi doua poze, facute fara vreun interes anume, in alte imprejurari!
Ingrediente pentru 2 persoane:
4 prepelite
100 g orez
1 lingurita de paprika
2 cepe medii, taiate marunt
50 g stafide
3 linguri de pasta de rosii; (pasta de tomate)
500 ml suc de rosii
4 rosii de marime medie
3-4 ardei iuti
1 pahar de ulei de masline
sare, piper negru macinat, dupa gust
patrunjel proaspat
Preparare:
Prepelitele se decongeleaza (daca nu sunt proaspat impuscate), li se scot penele si se curata bine de intestine.
Tocam marunt ceapa si patrunjelul. Intro tigaie incinsa, punem o jumatate din uleiul de masline si calim ceapa amestecata cu patrunjel. Cand ceapa e aproape calita, incepem sa adaugam, treptat, orezul. Se amesteca pana cand orezul devine transparent.
Adaugam paprika, piperul, sarea si stafidele. Se amesteca bine si se lasa focul mic. Adaugam 1/2 de cana de apa, punem capac peste tigaie si mai lasam pe foc pana apa scade.
Prepelitele curatate si spalate bine le vom umple cu amestecul pregatit in tigaie, le asezam pe o farfurie si le coasem burta ca sa nu iasa umplutura (eventual cu ata alimentara).
Pregatim o tava, nu prea mare (pentru ca prepelitele sunt mici), cu folie de aluminiu, unsa cu putin ulei.
Intrun bol, amestecam bine sucul de rosii cu pasta de tomate, pana se omogenizeaza.
Asezam prepelitele in tava, punem rosiile taiate in doua sau in patru printre ele, ardeii iuti, amestecul de suc de rosii si pasta de tomate, uleiul ramas si sare.
Incingem cuptorul la 180-190ºC, introducem tava si o lasam sa fiarba inabusit maxim 25 de minute.
Montarea pe farfurie se face pe frunze de salata verde si se serveste cu salata cu branza Feta si felii de mar.
POFTA BUNA!