Prepelite La Cuptor Cu Conopida Si Sos Cu Tahina
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
asta-i o combinatie foarte reusita de care sunt foarte mandru. nu stiu daca exista, daca au mai facut-o multi inaintea mea sau nu dar ar trebui sa stea la loc de cinste pt ca zau ca e foarte buna. sosul e genial si ar trebui sa ma straduiesc sa nu uit cum l-am facut :)
dureaza cam o ora, ai nevoie de cateva ingrediente, nu e deloc scump sa o faci si practic nici nu te agiti prea mult prin bucatarie. merge de minune cu un sauvignon blanc. pofta mare.
ingrediente: pentru 2 persoane. timp de preparare: 1 ora
- 4 prepelite
- o conopida
- 5 catei de usturoi
- pomodori secchi
- oregano, marar, sare, piper
- 150g tahina,
- sumac, ulei de masline
- zeama de lamaie
prepelite la cuptor cu conopida si sos de tahina- prepelitele curatate trebuie parlite/jumulite de eventualele pene. fiecare prepelita se umple cu un catel mare de usturoi, 2-3 rosii uscate, se sareaza din belsug si se pipereaza.
- conopida se spala, se separa in florete si se condimenteaza cu sare, piper, oregano si ulei de masline. se arunca in tava impreuna cu 2-3 catei de usturoi taiati in sferturi
- se pun si prepelitele in tava si se dau la cuptor cca 45-50 de minute. cand le scoti, trebuie sa arate cam asa.
- intre timp fa un sos cu tahina. o legatura de marar proaspat, un catel de usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie, 2-3 linguri de apa, tahina si un praf de piper.