Prepararea Piftiilor- Reteta Doamnei Comsa
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu ma dau in vant dupa raci (caci asa se numesc in zona noastra piftiile) dar macar reteta doamnei Comsa tot pot s-o citesc. Fermecatoare ca intotdeauna.
“Curatim si spalam bine picioarele de porc taiate la incheetura de jos, urechile, nasul, varful falcii interioare, coada si cateva bucati de soric; dupa aceea puse intr`o oala mare, cu atata apa rece, cat sa le acopere, lasand sa fearba incet si cu oala acoperita, mai adaogand o radacina morcov, una de patrunjel, o ceapa, 10 – 15 boabe piper alb, un pahar otet de vin si sarea trebuincioasa. Cand observam ca carnea este fearta, mai punem o capatana usturoi pisat, precum si un albus de ou cu coaje cu tot, mestecand in acelasi timp neintrerupt, lasand sa mai dea odata in fierbere, apoi luata de pe foc, strecurand zeama, mai intai prin sita, dupa aceea printr`un servet, intr`un castron.
Scoatem oasele din carne, cat ne este posibil, iar carnea taiata in bucati mai mici, precum si zarzavatul taiat cu cutitul universal, puse in forma de aspic si peste ele pusa zeama strecurata, apoi puse la un loc rece sa se intareasca.
Cand vrem sa servim, muiem forma in apa calda si rasturnam pe o farfurie mare.
Piftiile pot fi puse si in farfurii adanci si cu acestea servite.”