contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prepara-ti Un Sandwich Fun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Nu cred ca mai este un secret pentru nimeni faptul ca imi place sa petrec cateva ore bune in bucatarie preparand mancaruri chinezesti delicioase, deserturi fine si delicate sau gustari savuroase. Dar, uneori, mi-as dori sa imi prepar cate o gustare rapida si delicioasa fara sa imi ia prea mult timp si fara sa am nevoie de retete sofisticate. Si cand zic gustare, ma gandesc la sandwich. 
Desi, probabil va ganditi la 2 felii de paine unse cu unt si o felie de salam, astazi va propun sa ne jucam un pic cu arome, texturi, culori, gusturi..Si totul sa fie rapid, amuzant, distractiv, astfel incat sa iasa cel mai bun fel de mancare preparat vreodata! 


Nu va duceti sa alergati prin piete sau supermarket-uri dupa nu stiu ce ingrediente si condimente, ci cautati in propriul vostru frigider de acasa! Sigur veti gasi pe acolo cate ceva care sa va incante. Luati-va painea preferata proaspata cu coaja crocanta si pregatiti-va sa va jucati in bucatarie. Si, ca sa fie si mai amuzant, chemati-va si prietenii cu care sa creati cele mai bune sandwich-uri din cate s-au vazut! Asta si conteaza pana la urma, sa preparati ceva rapid, intr-un mod amuzant si cu gusturi bune, asa cum crede si Pepsi. Pentru ca Pepsi a fost dintotdeauna si ramane un brand social, asociat cu distractia si momentele cu gust bun. In felul acesta, a luat nastere Pepsi Funfood!

Eu deja am testat ideea lor si m-am indreptat catre frigiderul meu de acasa in care am gasit cateva ingrediente cu ajutorul carora am format 2 sandwichuri delicioase! 

 Un sandwich pentru el, sotul meu, asa cum ii place lui: bogat, cu arome indraznete, cu gust usor dulceag, dar si sarat si afumat, cu salata, textura crocanta si o bagheta cu ierburi aromatice. La o prima vedere, v-ar putea uimi combinatia, insa, dupa cum spuneam, cele mai simple ingrediente, formeaza cele mai bune combinatii!

Sandwich bogat cu chutney de mango si prosciuto

1 bagheta cu ierburi aromatice
2 linguri chutney de mango picant
6 felii de castravete 
3 felii de cascaval edamer
4 felii prosciuto
1 rosie
3 foi de salata verde sau creata


Taiati bagheta in jumatate, puneti deasupra 1 lingura de chutney de mango si intindeti bine pe toata suprafata feliei. Puneti pe deasupra 2 felii de prosciuto, dupa care rondelele de castraveti si continuati cu feliile de cascaval. Taiati rosia in felii subtiri si puneti-le deasupra feliilor de cascaval, asezati si celelalte 2 felii de prosciuto. Ungeti cu chutney de mango si cealalta felie de paine, asezati-o deasupra sandwich-ului si presati totul usor. 
Usor si delicios.

Cel de-al doilea sandwich a fost pentru mine: picant, cu o crema de branza pufoasa, cu ceva Omega 3 :), si o chifla cu miez pufos, coaja crocanta si seminte de in. La capitolul picant eu am pus ardei habanero, voi puneti de care va place, numai sa aveti grija cat puneti pentru ca riscati ardeiul sa domine gustul final al sandwichului. 

Chifla cu somon afumat si salata picanta de porumb

o chifla cu seminte
100 g crema de branza
4 fire chives
2-3 ramurele marar
100 g somon afumat
1 mana de spanac tanar
50 g porumb dulce din conserva
2-3 ramurele marar
2 feliute ardei habanero
sare, piper
1 lingurita mustar
felii de lime




Intr-un castronel amestecati bine crema de branza impreuna cu mararul tocat foarte marunt si chives tocat, lasati deoparte. Taiati chifla in doua, ungeti felia de la baza cu crema de branza obtinuta. 
Intr-n castron amestecati boabele de porumb, impreuna cu feliutele de ardei habanero tocate foarte fin si marunt, sarea piperul si cateva picaturi de lime si lasati deoparte. Peste crema de branza asezati frunzele de spanac tanar, dupa care feliutele de somon afumat. 
Peste somon puneti amestecul de porumb si ardei iute. Ungeti felia de sus cu mustar si puneti peste sandwich, presand usor. 




Si pentru ca v-am povestit atat de sandwich-uri, va spun si faptul ca Pepsi Fun Food v-a pregatit un concurs tare frumos si delicios! Pregatiti si voi un sandwich cat mai apetisant cu ingredientele voastre si dupa gustul vostru, pozati-l alaturi de un Pepsi si publicati-l pe Instagram cu hashtag-ul #pepsifunfood. Concursul se desfasoara pana pe 1 aprilie si pune la bataie premii dragute! :)