Premix Prajitura Alba
Sursa Premix prajitura alba
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Natalia creste pe zi ce trece, un copil cuminte si foarte, foarte vesel. Iar timpul meu este parca tot mai scurt pentru ca nu vreau sa ratez nici o clipa alaturi de ea, nici o sansa sa o fac sa rada si sa ma bucur si eu de zambetul ei.
De aceea am inceput sa inventez "scurtaturi" in bucatarie. Pentru ca nu pot si nici nu e momentul sa nu gatesc acasa.
O idee draguta mi s-a parut sa imi pregatesc premixuri pentru prajituri.
Si am inceput cu un premix de aluat alb, simplu, de baza.
Pentru o portie se amesteca
500 gr faina
300 gr zahar
2 lingurite praf de copt
3/4 lingurita sare
Dublati sau inmultiti aceste cantitati in functie de cate portii vreti sa faceti.
Am amestecat bine ingredientele uscate si le-am pus in borcane (sticlele de bulion au fost perfecte ;)).
Cand vreau sa prepar o prajitura mai adaug:
200 gr de unt
5 albusuri
200 gr lapte
1 lgt de vanilie
In cazul de fata aveam ramase 2 banane prea coapte, maro, pe care nu le mai vroia nimeni. Am pus doar 3 albusuri si cele 2 banane.
Am turnat premixul intr-un vas si in mijloc am pus untul moale, albusurile, laptele si vanilia. Am amestecat si cand am avut aluat omogen am adaugat si banana facuta pireu.
Am turnat totul intr-o tava si am dat la cuptor aproximativ 40 de minute.
A iesit o extraordinara paine cu banane.
Aluatul (cel fara banane) este unul foarte alb, pufos si usor. Este ideal cu fructe.
Si, dupa cum se vede, am avut ajutor de nadejde! :)