Pregatiri De Paste
Sursa Pregatiri de paste
articol scris de antzuka_tzuka blog antzukastuff.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am inspirat din cozonacul meu impletit al Laurei Laurentiu, inca o data multumesc. e grozav, a iesit atata de bun n-am mai mancat un cozonac atat de bun.Acum tot ce am folosit eu in cozonac e de casa cu exceptia fainii poate sa fie si asta cauza.Am facut cantitati triple din care mi-a iesit o pascuta si 2 cozonaci mari!
Cozonac cu nuca
Ingrediente
Aluat
1kg jumatate de faina
3 oua intregi
3 galbenusuri
aprox 540 ml lapte
60-75 g drojdie proaspata
un varf de sare
300 g zahar
200 g unt topit
coaja de lamaie
Umplutura
500 g nuca
esenta de vanilie
2 albusuri batute cu zahar
putin lapte fiebinte
Mod de preparare
Aluatul
Framantam drojdia cu zaharul si sarea si lasam la dospit.
Ouale le batem bine si turnam deasupra laptele caldut, untul topit si amestecam cu drojdia dospita si adaugam faina cat cuprinde.
Am lasat sa creasca mult timp(cam 2-3 ore) pentru ca intre timp m-am ocupat de altceva.
Umplutura
Nuca se amesteca cu toate ingredientele.
Am impartit aluatul in 3 parti(2 egale si 1 putin mai mica pentru pasca)
Cele 2 parti de aluat le-am impartit in 4, 2 pentru un cozonac.
Am intins o foaie si am umplut cu nuca, am rulat si am impletit in 2.
L-am lasat la crescut in tava aproximativ o ora.Am uns cozonacii cu ou.
Am copt aprox 1 ora(primele 40 min la foc tare dupa care am redus temperatura)
Mi-era dor de un cozonac de casa, nu am mancat de ani buni!
Pascuta
O parte din aluatul de sus
Umplutura
1 kg branza de vaci
100 g stafide
1 cana de zahar(depinde de branza, gustati si o faceti in functie de cat de dulce vreti)
1 pliculet zahar vanilat
scortisoara
2 oua
jumatate cana de gris
Mod de preparare
Umplutura
Se amesteca ingredientele.
Aluatul l-am impartit in 2, am facut o foaie si l-am pus in tava de tort.Am pus o parte din crema(pastrati inca vreo 8 linguri sanatoase de crema)
Impartiti aluatul ramas in 2 parti inegale(una maia mare ca cealalta).Partea mai mare de aluat o impartiti in 3 si impletiti intr-o fasie lunga pe care o puneti in jurul pascutei(ca o coronita)
deasupra branzei.
Din aluatul ramas faceti o cruce impletita si puneti peste umplutura de branza.
Am lasat la crescut o ora, si dupa ce a crescut am pus branzica intre cruce, nu conteaza daca branza e mai sus oricum se mai lasa la copt.Am uns pascuta cu ou.Am copt pentru o ora si cateva minunte(primele 40 min la foc mare dupa care am redus temperatura)
Ingrediente
Aluat
1kg jumatate de faina
3 oua intregi
3 galbenusuri
aprox 540 ml lapte
60-75 g drojdie proaspata
un varf de sare
300 g zahar
200 g unt topit
coaja de lamaie
Umplutura
500 g nuca
esenta de vanilie
2 albusuri batute cu zahar
putin lapte fiebinte
Mod de preparare
Aluatul
Framantam drojdia cu zaharul si sarea si lasam la dospit.
Ouale le batem bine si turnam deasupra laptele caldut, untul topit si amestecam cu drojdia dospita si adaugam faina cat cuprinde.
Am lasat sa creasca mult timp(cam 2-3 ore) pentru ca intre timp m-am ocupat de altceva.
Umplutura
Nuca se amesteca cu toate ingredientele.
Am impartit aluatul in 3 parti(2 egale si 1 putin mai mica pentru pasca)
Cele 2 parti de aluat le-am impartit in 4, 2 pentru un cozonac.
Am intins o foaie si am umplut cu nuca, am rulat si am impletit in 2.
L-am lasat la crescut in tava aproximativ o ora.Am uns cozonacii cu ou.
Am copt aprox 1 ora(primele 40 min la foc tare dupa care am redus temperatura)
Mi-era dor de un cozonac de casa, nu am mancat de ani buni!
Pascuta
O parte din aluatul de sus
Umplutura
1 kg branza de vaci
100 g stafide
1 cana de zahar(depinde de branza, gustati si o faceti in functie de cat de dulce vreti)
1 pliculet zahar vanilat
scortisoara
2 oua
jumatate cana de gris
Mod de preparare
Umplutura
Se amesteca ingredientele.
Aluatul l-am impartit in 2, am facut o foaie si l-am pus in tava de tort.Am pus o parte din crema(pastrati inca vreo 8 linguri sanatoase de crema)
Impartiti aluatul ramas in 2 parti inegale(una maia mare ca cealalta).Partea mai mare de aluat o impartiti in 3 si impletiti intr-o fasie lunga pe care o puneti in jurul pascutei(ca o coronita)
deasupra branzei.
Din aluatul ramas faceti o cruce impletita si puneti peste umplutura de branza.
Am lasat la crescut o ora, si dupa ce a crescut am pus branzica intre cruce, nu conteaza daca branza e mai sus oricum se mai lasa la copt.Am uns pascuta cu ou.Am copt pentru o ora si cateva minunte(primele 40 min la foc mare dupa care am redus temperatura)