Pregatirea Retetelor - Clatidiada Bloggerilor Culinari. Http://www.gatestesanatos.ro/concursuri/clatidiada-bloggerilor-culinari.html
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Clatidiada bloggerilor culinari. http://www.gatestesanatos.ro/Concursuri/clatidiada-bloggerilor-culinari.html
Tigaia pentru clatite
marca Fissler
este alegerea perfecta
Ce pot sa spun? Sunt fericita ... In rest o sa las fotografiile sa va transmita bucuria de a pregati clatitele intr-o astfel de tigaie ... Tigaia pentru clatite marca Fissler este o adevarata minune in care se coc clatitele intr-un timp record, nu este nevoie de ulei , ies pufoase si isi pastreaza forma perfecta...
Din anumite motive de sanatate imi cer scuze ca nu am putut pregati mai multe sortimente, dar sper din suflet ca ceea ce am pregatit sa fie pe placul vostru...
Am pregatit repede un aluat de clatite din :
100 g faina
100 ml apa minerala
un praf de sare .
Pentru umplutura am folosit :
bucatele si feliute de sunca presata, bacon,cascaval,branza,putina ceapa taiata solzisori si cateva feliute de ardei gras.
Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat,treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful de sare,si se va amesteca pana se obtine o compozitie care seamana cu o smantana mai subtire.Se coc bineinteles in tigaia Fissler .
Dupa ce se aseaza compozitia pe clatita si se ruleaza gen plic cu capetele in interior,clatitele se tavalesc prin pesmet, prin ou batut si din nou prin pesmet. Se coc in ulei incins pe ambele parti.
CLATITE CU BRANZA DULCE SI STAFIDE PRAJITE
Am pregatit repede un aluat de clatite din :
100 g faina
100 ml apa minerala
un praf de sare
Pentru umplutura am folosit branza dulce de vaci scursa foarte bine,putin cas dulce,zahar vanilat si zahar brun .
Dupa ce se aseaza compozitia pe clatita si se ruleaza gen plic cu capetele in interior,clatitele se tavalesc prin pesmet, prin ou batut si din nou prin pesmet. Se coc in ulei incins pe ambele parti.
CLATITE CLASICE CU DULCEATA DE CIRESE AMARE
100 g faina
100 ml apa minerala
un praf de sare
un pliculet zahar vanilat
putina scortisoara
Pentru umplutura am folosit dulceata de cirese amare
Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat, treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful de sare,zaharul vanilat,scortisoara,dupa care se amesteca pana se obtine o compozitie care seamana cu o smantana mai subtire.
CLATITE CU INGHETATA LA CUPE
100 g faina
100 ml apa minerala
un praf de sare
scortisoara
esenta de lamaie
Clatitele se ruleaza si se taie fasii exact ca taiteii . Se aseaza fasiile de clatite pe marginea cupei pastrand o parte din margini in afara cupei. De asemenea se aseaza fasii de clatite si pe fundul cupei,dupa care se adauga putina inghetata, topping de fructe sau ciocolata, din nou fasii de clatite, inghetata,topping de fructe sau ciocolata si se aduc fasiile de clatite de pe marginile cupei formandu-se un mic turnulet ,iar de jur imprejur se aseaza bucati de clatite.