Praz Umplut Cu Crema De Tofu
articol scris de Acasasanatate blog sanatatea vine acasa
Reteta de praz umplut cu crema de tofu este o reteta foarte usoara, care poate fi pregatita de oricare dintre noi. Este ideala pentru micile gustari dintre mesele principale. Se poate servi la pranz, inaintea felului principal, ca si aperitiv. Prazul umplut cu crema de tofu este un aperitiv sarac in calorii, nu are grasimi, sosuri grele, este racoritor si remineralizeaza. Cum branza de vaca a fost inlocuita cu tofu (cunoscuta branza din soia), prazul umplut cu crema de tofu este si o reteta de post. Este bogata in proteine, fibre, minerale, vitamine si antioxidanti. Dar, iata de ce aveti nevoie: circa 50 de grame de tofu, putina verdeata (patrunjel sau marar proaspat), sare, piper proaspat macinat si 1 fir de praz proaspat.
Mod de preparare
Prazul se spala bine. Se taie partea verde si se da deoparte. Se foloseste numai partea alba. Se inlatura partile cu pete, rupte etc. Partea alba se taie in rondele egale, de circa 5 centimetri lungime. Se lasa doar 1 foaie, astfel incat gustarile sa nu fie foarte iuti.
Intre timp se amesteca tofu cu sare, verdeata tocata marunt si piperul. Se amesteca bine si se umplu rondelele de praz. Branza trebuie presata bine, astfel incat gustarile sa stea in picioare, pe farfurie. Se decoreaza cu patrunjel sau marar proaspat, ridichii si rosii proaspate.
Pofta buna si un weekend frumos!