Praz Inabusit
Sursa Praz inabusit

articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
- 4 fire de praz mai gros
- 500 ml supa de pui nesarata
- 50 g unt
- o legatura patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
1. Curatati prazul de capatul verde si prima frunza care-l infasoara. Curatati-i mustatile avand grija sa nu le taiati de tot. Sectionati pe lungime si tineti sub jet de apa rece, pentru a iesi impuritatile.
2. Puneti supa sa fiarba pe foc mediu spre slab si adaugati bucatile de praz. Lasati-le sa se inabuse pentru 15 minute. Scoateti cu grija prazul si asezati-l pe un platou.
3. Lasati sa scada supa la o patrime din cantitatea initiala. Luati de pe foc si adaugati untul. Amestecati pana ce acesta se topeste si adaugati patrunjel tocat, sare si piper. Cu sosul rezultat stropiti prazul. Eu l-am servit alaturi de aripioare in punga magica, dar se poate alatura oricarui tip de friptura sau gratar.
comentarii