contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Praz Cu Masline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am crescut cu acest fel de mancare si atat de mult imi place, incat mare mi-a fost mirarea cand sotul meu nu auzise de asa ceva. Nu stiu din ce parte a tarii provine prazul cu masline, dar vad ca in Ardeal nu e foarte popular. Asta dupa spusele lui, trebuie sa mai verific:) in orice caz, i-a placut foarte mult si nu avea de ce sa nu fie asa, este o mancare gustoasa, satioasa, care umple bucataria de un miros specific. Daca nu va place mancarea prea acrisoara, puteti sa puneti doar jumatate din lamaie. Reteta am luat-o de aici, multumesc!

Ingrediente:
500g carne de porc
500g praz
200g masline negre
O ceapa
3 linguri pasta de tomate
50ml suc de rosii
O lamaie mica
Un cub concentrat de legume
50ml vin alb sec
O legatura marar
O legatura patrunjel
8 linguri ulei
Mod de pregatire:
Puneti intr-o cratita 4 linguri de ulei si caliti carnea taiata bucatele pana se evapora apa. Dupa ce aceasta s-a rumenit, adaugati 500ml apa, concentratul de legume si lasati sa fiarba la foc mediu, cu capacul deasupra, pentru 30 de minute.
Intr-o alta oala, fierbeti niste apa, adaugati lamaia si maslinele si lasati sa se opareasca 5 minute. Scurgeti-le de apa si dati-le deoparte.
Intr-o tigaie,  caliti ceapa tocata si prazul taiat bucati de 4 cm, pentru 5 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Dupa ce a fiert carnea, adaugati ceapa si prazul, turnati 500ml apa si vinul, lasati sa fiarba 25 de minute.
Adaugati pasta de tomate si sucul de rosii, condimentati, adaugati maslinele si lamaia taiata felii, amestecati bine si dati la cuptorul preincins la 180 de grade, pentru 30 de minute.
Scoateti din cuptor, adaugati mararul si patrunjelul tocat.