Praz Cu MĂsline
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu mă făcu muica oltean, dar am spus că e musai să încerc și o mâncare cu praz. Am ales o rețetă clasică.
Ce îţi trebuie pentru 2 porţii mari (poza1):
- 4 bucăți de praz
- 200 gr măsline (vă recomand măslinele Colosal, care chiar au gust de măsline)
- un ardei gras
- o legătură de pătrunjel
- 100 ml de vin alb
- 2 linguri de bulion
- sare, boia de ardei iute
- 50 ml ulei de măsline
Plan de lucru:
- curățăm și porționăm prazul (poza 2). Îl opărim timp de 10 minute (poza 3), iar apoi îl scurgem și îl punem într-o tigaie cu ulei de măsline încins (poza 4)
- adăugăm măslinele, ardeiul gras (poza 5), vinul (poza 6). Condimentăm cu sare și boia de ardei iute. Punem apă la nivel (poza 7)
- după ce fierbe cinci minute, adăugăm bulionul și presărăm pătrunjelul tocat (poza 8 )
- mai lăsăm la fiert 15 minute (poza 9)
- poftă bună! (poza 10)
Timp de preparare: 35 minute
Preţ: 5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne