Praz Cu Ardei, Masline Si Ou
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Adica o mancarica usoara, de vara, oul e in propozitie fiindca mi-am amintit de shakshuka in timp ce aveam chef de cartofi prajiti cu oua si branza dar simtul practic imi dicta sa reevaluez legumele din frigider.
Legume cumparate, fireste, ca orice om econom, multe dintre ele, la pret redus, prazul si ardeii. Mai aveam o jumatate de morcov in plus, maslinele asteptau de vreo saptamana sa le imprietenesc cu prazul, ba chiar si o rosie ciumpavita, model cu sfarc, foarte gustoasa.
Partea nasoala e ca am ales cea mai calduroasa zi din an ca sa pun chestii pe foc, partea buna e ca se face repede. Pentru ca se pun toate buluc in ulei de masline cu putina apa (merge si vin) si, bonus, daca va place, ardei iute (eu am pus) si se lasa cu capac sa isi vada de treaba.
Oul l-am spart cand au fost aproape gata, soarele e ucigator.
Din pacate nu soarele coace oul si, cum nu mai aveam rabdare, cand era in situatia asta:
i-am pus capac. Pe care fireste ca l-am lasat prea mult, mai sa se rascoaca oul, dar nu-i nimic. Am ras si putin parmezan, am pus si piper extra si asta e.
Singurul lucru bun vara sunt legumele care se gasesc din abundenta, ca in rest, uo, caldura strica tot.
rororo