Praz Chinezesc
Sursa PRAZ chinezesc

articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Chiar daca unora li se pare ciudat, prazul nu s-a nascut in Oltenia. In toata lumea se gateste cu praz, el inlocuind chiar ceapa in unele mancaruri, pentru ca are o aroma mai subtila. La noi, insa, in general prazul se gateste cu masline. Clasic.
De aceea m-am gandit sa schimb putin si sa fac din praz un stir- fry rapid, care a iesit foarte bun.
Ingrediente (pentru 3 persoane)
- 500 g carne fara os (curcan,pui, porc)
- 5-6 fire de praz, nu foarte groase
- 1 pahar vin alb sec
- 1/2 pahar supa de pui (sau apa)
- 4 linguri sos de soia
- 3 cm radacina ghimbir ras
- 3 linguri ulei de porumb
- 5-6 picaturi sos chilli (sau 1/4 lingurita chilli pudra)
- orez cu bobul lung, pentru garnitura
Garnitura de orez se face ca aici.
- Taie carnea fasii subtiri (cam de 2- 3 cm)
- Indeparteaza frunzele verzi de la praz si spala-l. Taie-l rondele subtiri.
- Incalzeste uleiul si prajeste in el ghimbirul cam 30 secunde (sa nu se arda)
- Pune carnea si las-o 2-3 minute pe fiecare parte. Carnea de porc se lasa mai mult (cam 4 minute pe fiecare parte)
- Adauga prazul, amesteca si lasa-l 2 minute.
- Pune vinul, supa, sosul de soia si chilli. Amesteca si lasa la foc mediu pana ce carnea e facuta si sosul format.
- Daca sosul e facut, dar carnea nu e gata inca (pentru ca a fost taiata bucati prea mari), mai pune putina apa si lasa pana cand e patrunsa bine.
- Serveste carnea cu orez si sosul de praz.