Pranz Pe Baza De Amidon-dieta Rina-post
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Desi n-am mai scris de foarte multa vreme pe blog, astazi imi tin promisiunea fata de prietenii de pe facebook, postand acest pranz complet.
E ziua in care dieta imi permite sa mananc produse / preparate pe baza de AMIDON.
Mi-am facut timp sa-l gatesc , sa-l fotografiez si iata, acum il impartasesc cu voi.
E o masa completa, atat pentru cei care tin dieta (disociata/Rina ) , cat si pentru cei care au ales sa tina postul.
Ai mei mananca cot la cot cu mine, desi nu tin nici dieta, nici post. :).
Mai intai m-am ocupat de DESERT... ca sa aiba timp sa se raceasca, fiind vorba de o budinca.
INGREDIENTE :
-lapte de migdale [soia sau orez] (500 ml )
-praf de budinca ( de care poftiti )
-zahar brun
Budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj.
O puteti indulci cu zahar, zahar brun, fructoza , miere sau orice alt indulcitor folositi voi.
Faceti budinca cat de dulce doriti. Eu am pus o lingura de zahar brun, iar dupa ce am oprit focul, am adaugat o lingura de miere zaharisita.
INGREDIENTE PENTRU TOPING :
-fructe de padure congelate ( 200g )
- o lingura zahar brun.
Le-am pus impreuna pe foc, am amestecat pana s-a topit zaharul si fructele si-au lasat sucul.
Le-am lasat sa fiarba impreuna cca 5 minute.
Dupa ce am oprit focul, am transferat topingul intr-un bol si i-am mai adaugat o lingura de miere zaharisita.
Am montat desertul in straturi suprapuse in cupe ...si l-am pus la rece.
Pentru felul principal , dar si pentru ciorba, am pregatit cele trebuincioase in paralel.
Intr-o oala am pus la fiert 200 g de orez ( de preferat cu bob mai rotund ) cu 600 ml apa si o lingurita de sare.
L-am lasat sa fiarba , amestecand din cand in cand.
Veti vedea pe parcurs cum si unde l-am folosit.
INGREDIENTE PENTRU CIORBA :
- o ceapa mica
-un sfert de ardei rosu, gras
-un pastarnac
- 2 linguri de ulei
-o punga (450g ) de legume congelate in amestec ( conopida+ brocoli+ morcov)
-sare
-piper
-concentrat de legume sau vegeta ( daca folositi )
Daca doriti , caliti putin ceapa si ardeiul in cele doua linguri de ulei.
Daca nu sunteti adeptii acestei metode, sariti peste ea.
Dupa ce am calit (sotat ) putin legumele, am adaugat apa ( cca 2 L ).
Am lasat-o sa dea in clocot cca 5 minute, apoi am pus legumele congelate din punga si pastarnacul taiat cubulete.
Am adaugat sare, piper si o lingurita de concentrat de legume.
Am lasat ciorba sa fiarba cca 10 minute ( verificati sa fie patrunse legumele ) .
Intre timp s-a fiert si orezul.
Am scos mare parte din orez intr-un castron, iar apa in care a fiert si cateva linguri de boabe le-am adaugat in ciorba.
Am oprit focul si am pus patrunjel verde tocat.
In poza vedeti rezultatul final , CIORBA.
INGREDIENTE PENTRU CROCHETE :
- orez fiert (cca 200g )
- o conserva de naut fiert de la SunFood
- sare
-piper
-boia
-verdeata ( patrunjel )
-curry
Se macina cu blenderul (vertical ) pana se transforma intr-o pasta, dar nu foarte fina, cat sa se lege.
Cu mana umezita se formateaza crochetele.
Se pot tavali prin seminte de mac sau /si susan, sau le puteti lasa simple.
Eu le-am facut in toate cele trei variante.
Se coc in cuptor pe tava tapetata cu hartie de copt , la 190 * , cca 20-30 de minute sau pana se rumenesc .
Eu am incalcat putin regula si le-am prajit in tigaie neaderenta cu 2 linguri de ulei, cate 2 minute pe fiecare parte, la foc iute.
Asa arata CROCHETELE prajite in tigaie:
INGREDIENTE PENTRU MANCAREA DE MAZARE :
- o punga mazare congelata ( 450g)
-o punga amestec de mazare si morcov ,congelate (450g)
- o conserva rosii intregi in suc propriu de la SunFood
- o cepa mica
- un sfert de ardei rosu, gras
- sare dupa gust
- o lingura de zahar
- piper
-marar sau busuioc
Se calesc (soteaza ) ceapa si ardeiul.
Se adauga cele doua pungi de mazare congelata si conserva de rosii.
Se pune sarea.
Lasati mancarea sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand.
Dupa cca 15 minute, verificati daca s-au patruns legumele.
In mod normal, lichidul din conserva si sucul lasat de legume ar trebui sa fie suficient pentru ca legumele sa se inabuse.
Daca observati ca ramaneti fara lichid, mai aduagati cateva linguri de apa.
La final adaugati si lingura de zahar si daca doriti piper .
Presarati mararul ( in cazul meu ) .
Puneti mazarea in farfurie, formati un cuib, apoi puneti si cateva crochete .
Asa arata MANCAREA DE MAZARE IN SUC DE ROSII CU CROCHETE DE OREZ SI NAUT :
Daca ma intrebati , mie cel mai mult mi-au placut cele date prin mac.
N-am putut sa mananc toate cele trei feluri de-o data, asa ca... le-am luat pe rand.
Intai am devorat ciorba. :P
Dupa cca jumatate de ora am mancat felul principal.
Desertul , l-am savurat impreuna cu o cafea, dupa mai bine de doua ore.
Sper sa va fie de ajutor aceasta postare.
Conservele pot fi si de la alta firma.
Eu am folosit http://sunfood.ro/ SunFood Conserve sanatoase, 100 % naturale pentru ca le-am primit cadou de la ei, dar si pentru ca imi plac foarte mult.
Nautul e bine fiert si foarte gustos
Rosiile la fel, foarte gustoase si isi pastreaza forma.
Nu va temeti nici de legumele congelate si nu le ocoliti . Sunt de buna calitate , mai proaspete decat legumele de la raft si foarte practice.
Astept sa-mi spuneti (aici pe blog, intr-un comentariu ) daca v-a placut si cum v-ati descurcat sa pregatiti acest minunat PRANZ .
Spor la gatit !
FITI BINECUVANTATI !