Prajtura Cu Foi De Napolitana Si Crema Caramel Cu Nuci
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Mii si mii de scuze pt calitatea pozei, este batranica, are vreo 4 ani, insa prajitura este extraordinara si e musai s-o impart cu voi.
Nucile le-am copt putin apoi le-am sfaramat cu sucitorul, daca aveti rabdare le puteti taia cu cutitul ... deci trebuie sa ramana bucati mai mari.
Mod de preparare:
Se topeste untul, se pune zaharul, sa trage putin de pe foc sa se racesca putin apoi se pun galbenusurile si se tine pe foc pana se ingroasa, se adauga zaharul vanilat, nucile si se amesteca incontinuu.
Intre timp intr-o alta cratita se topesc (caramelizeaza) alte 200 gr zahar
Cand zaharul topit are o culoare aurie frumoasa o turnam cu grija peste cealalta compozitie.
Atentie sa nu dea in foc!! Initial se face ca o spuma totul, dar amestecand incontinuu devine iar crema.
Se ung foile de napolitana si se pun la presat cel putin 3 ore. Se taie romburi micute.
Taina: 1. este destul de zaharoasa si daca asa vi se pare puteti desigur reduce cantitatea de zahar.
2. Nu iese foarte multa crema deci atentie la dimensiunea foilor de napolitana pe care le folositi.
Daca nu ma insel am folosit foi rontunde cu diametrul de max 25 cm
Reteta recomandata de anditudor.blogspot.com