Prajiturile Copilariei Mele: Smantanele
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Preferatele mele. De cand ma stiu. Imi aduc aminte de copilaria mea, cand aveam voie sa mananc cu portia. Mama le ascundea (ca sa nu mananc toata tava), dar eu tot le gaseam.
Sunt foarte usor de facut, dintr-o coca frageda si cu multe calorii :D.Arata cam asa
Ce se pune in ele:
- 1 borcan de 400 ml smantana
- acelasi borcan cu ulei (de floarea soarelui, sau alt ulei fara aroma)
- 1 pachetel praf de copt
- 1 praf de sare
- 1lingura esenta de vanilie facuta in casa (sau 2 pachetele de zahar vanilinat)
- 750 g faina 000
- 400 g rahat, taiat cubulete mic
- zahar pudra pentru pus pe deasupra
Cum se fac prajiturile:
- Amesteca smantana cu uleiul intr-un castron incapator.
- Adauga praful de copt, sarea si vanilia.Amesteca.
- Cerne faina si adauga cam 500g. Amesteca. Mai adauga faina, pana cand coca prinde consistenta, e moale, dar se poate intinde.
- Pune coca in frigider cam 4-5 ore. Daca te grabesti pune-o in congelator 30 minute.
- Incalzeste cuptorul la 180 C.
- Presara masa cu faina si intinde 1/2 din coca intr-o foaie mai mult lunga decat lata si nu foarte groasa.
- Langa una din laturi presara rahat.
7. Ruleaza foaia incet, ca sa nu se rupa.
8. Taie sulul in felii de 4-5 cm
9. Pune feliile in tava neunsa, lasand putin loc intre ele. Coace cam 20 minute, pana se intaresc si se rosesc putin.
10. Cat sunt calde presara-le cu zahar pudra.
Se mananca reci.