contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajiturici Cu Crema De Branza Si Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza

   Iubesc zmeura!! Voi, nu? O ador...asa frageda cum e ea, dulcele ala usor acrisor...inconfundabil gust si aroma. Si marturisesc ca ma infrupt din ea, asa...fara nici o jena, direct de pe nuielusele tinere cautand-o cu nesat printre frunzele dese. Iubesc zmeura. Dar pentru ca my friend Andreea, m-a dojenit :)) cica...sa nu care cumva sa nu fac vreun desert cu zmeura :D, m-am tot gandit si razgandit cum sa fac sa nu inghit prea multa ca ursoaica, ci sa las acolo si de-o dulceata, de-o inghetata, de-un desert. Drept pentru care iaca ce am zamislit intr-o zi torida de vara.
Asadar ingrediente:
  • 10 albusuri
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 gr zahar tos
  • 125 gr faina
pentru crema de branza si ornat:
  • 250 gr branza de vaci frecata cu o lingura smanatana (o puteti inlocui cu o cutie de Philadelphia)
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • zmeura, capsuni 

        Preincalziti cuptorul la treapta 4 sau 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina forme de minitarte, daca aveti, daca nu atunci pregatiti in acelasi mod o tava mare de tarta sau rotunda, cu inel. 
        Bateti spuma 10 albusuri , nu aruncati galbenusurile, ca va zic eu imediat intr-o postare pe aici ce sa faceti cu ele si cum sa le folositi, dupa principiul nimic nu se arunca, totul se recicleaza :). Deci mixati-le bine cu un praf de sare pana devin albe dense si sticloase. Adaugati praful de copt si esenta de vanilie si mixati puternic. Incet si sigur si neaparat in ploaie fina adaugati cate 2 linguri de zahar tos mixand puternic dupa fiecare. Cu miscari delicate si elegante incorporati faina cernuta si incepeti a distribui cate 2 linguri de compozitie in formele pregatite.  dati la cuptor pentru 25-30 minute. Scoateti si lasati la racit.
        Pentru crema frecati spuma branza cu smantana si zaharul tos.
     Cand blaturile s-au racit complet puneti pe fiecare cate 2 lingurite de crema de branza, intindeti incet si deasupra puneti zmeurici si capsunici.
     Cam asta fu tot... simplu, nu-i asa?