contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajituri/torturi De Craciun Si Revelion

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Asa cum v-am promis, vin si cu idei de prajituri/torturi pentru aceasta perioada de serbatori de iarna...
Cu siguranta tortul de mai sus e specific perioadei: TORT OM DE ZAPADA, explicatia despre cum am facut acest tort este AICI.
O prajitura cu aura de Craciun este PRAJITURA DE CRACIUN din poza de mai jos... cu adevarat delicioasa... apreciata de multe persoane care au incerca-o... Reteta AICI
CUBURILE CU LAPTE din fotografia de mai jos le-am facut prima data anul trecut de Revelion... E o prajitura ff usor de facut, mai ales ca foile sunt din magazin, si minunat la gust. Ca urmare in acest an, 2011 am facut-o foarte des si a fost foarte apreciata de toata lumea care a gustat din ea...
Pentru cine vrea un tort specific de Revelion, usor de facut si f bun la gust, dar nu vrea sa se complice cu ornamente sofisticate/pretentioase, se poate incerca tortul: CEAS CIOCOLATOS
Glazura este delicioasa, iar ornamentele sunt de lapte praf, insa f usor de facut: se intinde pasta si se decupeaza cu forme, care pot fi chiar si rotunde... Sau si mai bine... se pot scrie direct orele cu ciocolata alba topita cu un cubuletz de unt la baie de abur... Reteta acestui tort AICI
Pentru cine nu prefera blaturile insiropate se poate incerca un TORT DOBOS... ornat la fel de simplu sau chiar sa folositi ornarea de la ceas... Reteta o gasiti AICI, dar pentru ca e unul din primele torturi facute de mine cand nu descoperisem cremele fine si innebunitor de gustoase, va sfatuiesc sa inlocuiti crema din reteta cu crema de la amandine, iar glazura sa fie din ciocolata topita in frisca lichida...
Pentru orice ocazie si orice anotimp, ECLERELE sunt de efect.
Asa cum am recomandat intotdeauna... AMANDINELE sunt prajituri f usor de facut (desi nu pare la prima vedere) secretul este insa sa fie respectata reteta (si sa stea minim 8 ore in tava inainte de taiere si ornare)
PRAJITURA MILCH-SCHINITTE... este o alta prajitura delicosa... E cu lapte condensat?? Si ce ... Aveti si reteta de lapte condensat AICI... iar reteta de prajitura AICI
PRAJITURA RIGO JANCSI usor si rapid de facut... reteta AICI
Ei, dar ce tort este mai potrivit iarna?? Un TORT DIPLOMAT desigur!!... -am facut si eu tot de Revelion anul trecut!... Reteta AICI...
Nu va merge cuptorul?.. Va e frica sa nu ardeti blatul?... Nu aveti timpul si dispozitia de a orna??? Dar vreti un tort delicios care sa arate si bine???... Totul se rezolva cu un TORT DIPLOMAT CU PISCOTURI... Reteta AICI...
Nu pot lasa la o parte insa un tort care imi e tare drag... si absolut delicios: Tort Cornel
Ce trebuie insa sa nu uitati: oricare din aceste prajituri pot sa se transforme si in torturi.... si invers... Retetele de torturi pot si folosite la realizarea prajiturilor cu acelasi nume...
In speranta ca v-m putut fi de ajutor macar cu o idee...va doresc Sarbatori Fericite si spor la treaba!!!
Maine voi aduce in prim plan niste retete de fursecuri!!...