Prajituri Cu Fructe "la Vedere"

articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Daca e weekend e ceva dulce :) si cum am primit cateva kilograme de faina alba m-am gandit sa fac un aluat dospit. Evident ca dulce si cu fructe, preferatele mele. Prajiturile le-am facut cu visine de la borcan dar voi le puteti incerca si cu mere sau alte fructe.
Ingrediente pentru 24 de bucati:
200 ml lapte
25g drojdie proaspata
1 ou
2 linguri ulei
1 lingura unt
500g faina
2 linguri de zahar
1 plic zahar vaniliat
1 varf de cutit de sare
coaja rasa de lamaie si portocala
Pentru umplere
fructe
putin zahar
Pentru uns:
1 galbenus de ou
2 linguri de lapte
Pentru sirop:
4 linguri zahar
6 linguri apa
Incalzim putin laptele si punem drojdia in el. Lasam sa stea pana se desface si se lichefiaza.
Intr-un vas mai mic amestecam oul cu zaharul, zaharul vaniliat, sarea , adaugam untul topit si uleiul.
Cernem faina intr-un vas mai mare, adaugam amestecul de ou si laptele cu drojdia.
Framantam bine pana obtinem un aluat elastic care se desprinde de vas.

Lasam sa creasca acoperit timp de o ora.

Daca folositi fructe din compot le taiati bucatele si le lasati sa se scurga intr-o sita.
Rasturnam aluatul pe o planseta cu faina il framantam putin si il impartim in 24 de bucati. Fiecare bucata o presam usor cu buricul degetelor obtinand un cerc. In mijloc punem cateva bucatele de fructe, putin zahar , apoi prindem capetele strangand usor. Sper sa va ajute pozele .

Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putina distanta intre ele deoarece vor creste la copt si le lasam sa creasca 15 minute.

Preincalzim cuptorul la 200g. Ungem prajiturile cu galbenusul batut cu lapte,

apoi le coacem pana se rumenesc usor ( la mine cam 7-10 minute) .

Intre timp preparam siropul. Punem la fiert apa cu zaharul si lasam sa fiarba 3 minute.
Scoatem prajiturile din cuptor si le ungem cu sirop fierbinte.

Lasam putin sa se raceasca si le papam. Sunt foarte pufoase :).

Reteta este preluata de pe www.gotovim.ru cu mici modificari.
PP