Prajiturele Turcesti Cu Iaurt

articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru glazura:
125 ml apa
125 g zahar
sucul de la 2 lamai
nuca de cocos
Cuvantul "turcesti" sper sa nu va lase impresia ca aceste prajiturele sunt foarte dulci :). Sunt dulci-acrisoare , de fapt e o prajitura pufoasa si insiropata, in loc de faina se foloseste gris ...avem si nuca de cocos, lamai dar mai bine va scriu reteta :).
Mod preparare:
Amestecam grisul cu praful de copt. Mixam galbenusurile cu zahar pana se topeste, apoi adaugam untul la temperatura camerei si alternativ o lingura gris , o lingura iaurt.

La sfarsit adaugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma.

Ungem o tava cu grasime, tapetam cu nuca de cocos ,

turnam amestecul si coacem 30-45 de minute. Eu am folosit tava mare de la aragaz.

Facem testul cu scobitoarea si daca prajitura s-a copt, o scoatem din cuptor si o portionam in tava. Separat facem siropul din cantitatile de mai sus , il fierbem cateva minute si il turnam fierbinte peste prajitura. Presaram deasupra nuca de cocos si mai bagam prajitura 5 minute la cuptor.

Servim rece.

La sfarsit adaugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma.

Ungem o tava cu grasime, tapetam cu nuca de cocos ,

turnam amestecul si coacem 30-45 de minute. Eu am folosit tava mare de la aragaz.

Facem testul cu scobitoarea si daca prajitura s-a copt, o scoatem din cuptor si o portionam in tava. Separat facem siropul din cantitatile de mai sus , il fierbem cateva minute si il turnam fierbinte peste prajitura. Presaram deasupra nuca de cocos si mai bagam prajitura 5 minute la cuptor.

Servim rece.
Reteta recomandata de Amalia-MyLife.blogspot.com