Prajiturele Moi De Ciocolata Cu Sos De Cafea
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : reduas
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
Pentru prajiturelele moi de ciocolata
- 100 gr ciocolata amaruie
- 60 gr unt, plus pentru uns
- 2 oua
- 120 gr zahar brun pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingura pudra de cacao
- un praf de sare
Pentru sosul de cafea
- 1 lingura zahar brun pudra
- 150 gr smantana
- 2 linguri cafea preparata
Preparare
Pentru prajiturelele moi de ciocolata
- Incalzeste cuptorul la 200⁰C.
- Topeste ciocolata cu untul la bain-marie.Intre timp bate ouale cu 100 gr zahar brun, vanilia, romul, cacaoa si sarea.Adauga ciocolata si untul topite si amesteca pana la omogenizare.
- Unge cu unt 4 vase termorezistenete a cate 150 ml.Tapeteaza-le cu 20 gr zahar brun, inlaturand excesul.Toarna amestecul cu ciocolata in vase si da-le la cuptor 10-12 minute pana cand aluatul s-a intarit la suprafata dar in centru este moale.Lasa prajiturelele sa se raceasca 1 minut apoi intoarce-le pe farfurie si serveste-le cu sosul de cafea.
Pentru sosul de cafea
- Amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.