contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajiturele Moi De Ciocolata Cu Sos De Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dificultate : reduas

Timp de preparare : 30 minute

Cantitate : 4 portii

Ingrediente

Pentru prajiturelele moi de ciocolata

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 60 gr unt, plus pentru uns
  • 2 oua
  • 120 gr zahar brun pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingura pudra de cacao
  • un praf de sare

Pentru sosul de cafea

  • 1 lingura zahar brun pudra
  • 150 gr smantana
  • 2 linguri cafea preparata

 

Preparare

Pentru prajiturelele moi de ciocolata

  • Incalzeste cuptorul la 200C.
  • Topeste ciocolata cu untul la bain-marie.Intre timp bate ouale cu 100 gr zahar brun, vanilia, romul, cacaoa si sarea.Adauga ciocolata si untul topite si amesteca pana la omogenizare.
  • Unge cu unt 4 vase termorezistenete a cate 150 ml.Tapeteaza-le cu 20 gr zahar brun, inlaturand excesul.Toarna amestecul cu ciocolata in vase si da-le la cuptor 10-12 minute pana cand aluatul s-a intarit la suprafata dar in centru este moale.Lasa prajiturelele sa se raceasca 1 minut apoi intoarce-le pe farfurie si serveste-le cu sosul de cafea.

Pentru sosul de cafea

  • Amesteca toate ingredientele pana la omogenizare.










Articol recomandat de lauradfood.blogspot.com