contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Prajiturele Cu Iaurt

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta acesta am vazut-o la televizor acum doua saptamani, si am incercat-o in aceeasi seara. De atunci e prefetata Sarrei (mezina familiei) si le-am facut de cateva ori. In aceasta dupa-masa am pus aluatul in hartie direct, fara sa le mai pun in forme. Se poate si asa, dar datorita hartiei nu mai au acea forma perfecta, s-au lasat. In ciuda acestui fapt, m-am decis sa le postez tocmai ca sa vedeti si "esecul" unora.
Reteta e foarte usoara si buna, si ar iesi minunat in formele de briose din metal sau chiar silicon.

 

Mod preparare:

Incalziti cuptorul la 180 C.
Amestecati iaurtul cu zaharul, adaugati ouale si coaja de lamaie. Cerneti faina si praful de copt si adaugati-o incetul cu incetul. La sfarsit adaugati untul si amestecati bine. Aluatul va avea o consistenta mai lichida, asa cum puteti vedea si in poza. Puneti aluatul cu lingura in formele de briose, unse si tapetate cu faina (daca sunt metalice), sau in hartia de briose, asa cum am facut eu azi.
Coacetile aprox. 25 min la 180 C.

 

Se pot servi asa cum sunt, cu sirop de ciocolata, sau cu sirop de citrice (preferatul meu).

 

Sirop:

  • suc de la o lamaie sau o portocala
  • o lingura de miere
  • o lingura de zahar

Le puneti intr-o cratita si lasati sa se ingroase siropul amestecant din cand in cand.

Intepati prajitura cu o furculita si turnati pe deasupra siropul, ornati cu coaja rasa de lamaie/portocala.

 

Iata si hotul !!! ;)))